Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν στις υπαίθριες θερινές προβολές στο λόφο Ισιαδάκι

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν στις υπαίθριες θερινές προβολές που διοργανώνουν  και για φέτος το καλοκαίρι, στο λόφο Ισιαδάκι (δίπλα στο αναψυκτήριο).

Την Τρίτη 23-06-2015, θα ταξιδέψουμε με το "Μobile Home", την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του François Pirot, ένα πρωτότυπο και τρυφερό "road movie", κάπου στη βελγική επαρχία
Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Ώρα προβολής: 9.30 μμ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Περιγραφή:
Ο Σιμόν, ένας νεαρός άντρας αφήνει τη δουλειά του και την φιλενάδα του στην πρωτεύουσα για να επιστρέψει στην μικρή πόλη όπου ζουν οι συνταξιοδοτημένοι γονείς του. Ο καλύτερός του φίλος Ζιλιέν είναι ήδη εκεί, ζώντας με τον πατέρα του που αναρρώνει από μια σοβαρή αρρώστια. Οι δυο τους ένα βράδυ θα αποφασίσουν να κάνουν το εφηβικό τους όνειρο πραγματικότητα: Να αγοράσουν ένα τροχόσπιτο και να ζήσουν μια περιπέτεια on the road, κάνοντας δουλειές του ποδαριού, χωρίς να έχουν υποχρεώσεις. Μόνο που το τροχόσπιτο που μπορούν να αγοράσουν, χαλάει λίγα μέτρα πιο κάτω από την αφετηρία τους και τα χρήματα δεν τους αρκούν για να το επισκευάσουν και να κάνουν το ταξίδι που ονειρεύονται. Οι δύο φίλοι όμως είναι αποφασισμένοι να βγουν στο δρόμο και μια - δυο αναποδιές, δεν πρόκειται να τους χαλάσουν το όνειρο.

Η ταινία προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο (Festival internazionale del film di Locarno - 2012).
7 βραβεία Μαγκρίτ (τα βελγικά βραβεία κινηματογράφου).

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και τους συντελεστές στο site των Φίλων

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη