Χρήστος Σταϊκούρας: Χαιρετισμός στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Γεω-περιβαλλοντικού Πληροφοριακού Συστήματος GENCENG

Χρήστος Σταϊκούρας
Βουλευτής Φθιώτιδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Χαιρετισμός στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Γεω-περιβαλλοντικού Πληροφοριακού Συστήματος GENCENG, στη Σχολή Θετικών Επιστημών
Λαμία, 19.6.2015

Κυρίες και Κύριοι,
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Διοίκηση της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ευγενική πρόσκληση που μου απηύθυνε να παραστώ και να χαιρετίσω τη σημερινή εκδήλωση.
Είναι γεγονός ότι η ανάπτυξη και η εξέλιξη της Επιστήμης της Πληροφορικής έχει προσδώσει, στη Δημόσια Διοίκηση, μεγάλες δυνατότητες.
Δυνατότητες απεικόνισης, ταξινόμησης και ανάλυσης μεγάλου όγκου πληροφοριών.
Πληροφοριών που μπορούν να εκφράζονται πλέον ποιοτικά και ποσοτικά, ώστε να διευκολύνουν τη λήψη αποφάσεων από τους διοικούντες.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα μπορεί να αναφερθεί το Γεω-περιβαλλοντικό Πληροφορικό σύστημα που παρουσιάζεται στη σημερινή ημερίδα.
Εντός του συστήματος, μπορεί κανείς να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με:
το περιβαλλοντικό νομοθετικό καθεστώς της κάθε περιοχής,
τις υφιστάμενες παραγωγικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα τοπικά και περιφερειακά, και
τις περιβαλλοντικές συνέπειές τους.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βοήθημα στη λήψη αποφάσεων για κάθε τοπική διοικητική ενότητα, ώστε να προγραμματίσει και να εκτελέσει πιθανές παρεμβάσεις επιχειρηματικού, οικιστικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.
Συνεπώς θεωρώ ότι εκδηλώσεις όπως η σημερινή, παίζουν σημαντικό ρόλο σε ότι αφορά την ενημέρωση τοπικών παραγόντων σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογική πρόοδος και εξέλιξη στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να χαιρετίσω τη σημερινή εκδήλωση και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων της.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη