Πρώτη Ιερά Παράκληση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας

Στην πρώτη Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστάτησε και ωμίλησε την Κυριακή 2 Αυγούστου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο πνευματικό νόημα της Μεταστάσεως της Θεοτόκου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η περίοδος αυτή είναι μια ανάβαση πνευματική στην οποία καλούμεθα δια της προσευχής, της νηστείας και των καλών έργων να προετοιμαστούμε ώστε να βιώσουμε το γεγονός της Κοιμήσεως και μετά της Θεοτόκου να περάσουμε στην όντως Ζωή νικώντας την φθορά και τον θάνατο, όπως η Θεοτόκος. 
Σημειώνουμε πως σήμερα ξεκίνησαν οι ομιλίες από προσοντούχους ιερείς στα χωριά της Μητροπόλεως μας. Επίσης σύμφωνα με το πρόγραμμα οι Ιεροκήρυκες της Μητροπόλεως μίλησαν ως εξής: ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεραφείμ Ζαφείρης στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαρτίνου, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Άνθιμος Νερατζής στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Δημήτριος Ζελιαναίος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λάρυμνας.
Στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης χοροστάτησε και ωμίλησε στην Ιερά Παράκληση ο παρεπιδημών Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος.




 http://www.imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη