Πιτσα Ντιάβολα

Σνακ
Πιτσα Ντιάβολα
Υλικά για τη ζύμη
  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
Υλικά για τη σάλτσα
  • 1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ ή χυμό εμπορίου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. Tabasco (προαιρετικό)
  • 1 κ.γ. μέλι
Υλικά για την πίτσα
  • 2 φλιτζ. μοτσαρέλα
  • 15-20 λεπτές φέτες πεπερόνι
  • τσίλι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φλιτζ. γκούντα
  • 1 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας ή κονκασέ ή χυμός
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  • Eτοιμάζουμε το ζυμάρι μας: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
  • Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικάγια την ζύμη μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
  • Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
  • Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα.
  • Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα μας να πάρουν βράση.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και το μέλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200 βαθμούς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Έπειτα, προσθέτουμε τη σάλτσα και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ψήνουμε στους 180oC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω.
 typos.com.cy

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!