
Πιτσα Ντιάβολα
- 3-4 φλιτζ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 φλιτζ. γάλα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
Υλικά για τη σάλτσα
- 1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ ή χυμό εμπορίου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- 1 κ.γ. Tabasco (προαιρετικό)
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 φλιτζ. μοτσαρέλα
- 15-20 λεπτές φέτες πεπερόνι
- 1 τσίλι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 φλιτζ. γκούντα
- 1 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας ή κονκασέ ή χυμός
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Eτοιμάζουμε το ζυμάρι μας: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικάγια την ζύμη μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
- Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα.
- Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα μας να πάρουν βράση.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και το μέλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200 βαθμούς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Έπειτα, προσθέτουμε τη σάλτσα και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψήνουμε στους 180oC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω.