Μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή στην κατσαρόλα για να φτιάξεις γαύρο με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και μαϊντανό. Η συνταγή γίνεται και με άλλα είδη ψαριού, όπως γαλέος, παλαμίδα κλπ. αλλά στην προκειμένη περίπτωση στην παρουσιάζω με γαύρο.
Υλικά
- 1 κιλό ψάρι γαύρος
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1/2 κεφάλι σκόρδο
- 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
- λίγο αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 1/2 φλιτζάνι νερό
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφαιρούμε από τα ψάρια τα κεφάλια. Τα πλένουμε, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
Βήμα 2
Κόβουμε το σκόρδο ψιλό και μαζί με το λάδι, το βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα, τύπου ταψιού και το καβουρδίζουεμ ελαφρά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τις ντομάτες αποφλοιωμένες και τριμμένες.
Βήμα 4
Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το πιπέρι, το αλάτι και τη ρίγανη και όταν βράσουν καλά και γίνουν μία πηχτή σάλτσα, προσθέτουμε το ανάλογο νερό.
Βήμα 5
Τοποθετούμε τα ψάρια στη σειρά και τα αφήνουμε να βράσουν ένα τέταρτο περίπου.
Βήμα 6
Κουτάλι δε βάζουμε καθόλου, παρά, κουνάμε από καιρό σε καιρό την κατσαρόλα από τα δυο χέρια.
Βήμα 7
Ο γαύρος με κόκκινη σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμος να τον απολαύσεις.