Υλικά
για τους κεφτέδες- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αβγό χτυπημένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 συσκευασίες ντομάτα τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο σπιτικό
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Eκτέλεση
Αρχικά, ετοιμάζουμε τους κεφτέδες: Αναμειγνύουμε όλα τα συστατικά σε μεγάλο μπολ και φροντίζουμε να μην πλάσουμε το μείγμα πάρα πολύ. Βάζουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και πλάθουμε τους κεφτέδες με τα χέρια. Τους τοποθετούμε πάνω στο χαρτί, σκεπάζουμε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε καλά για περίπου 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί για λίγο και προσθέτουμε στο τηγάνι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για περίπου 12 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ετοιμάζουμε τους κεφτέδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε άλλο τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες από όλες τους τις πλευρές για 5 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμοι, προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά επιπλέον. Τους σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά.
Πηγή: thecookbook