Ψάρι με κάρυ
Υλικά:
1 κ. φιλέτο ψαριού (μπακαλιάρος, κολιός, σκουμπρί)
2 1/2 φλ. γάλα
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
5 κ.σ. γαλέτα
4 κ.σ. βούτυρο
1/4 φλ. κάρυ
2 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. ψιλοκομμένο κολίανδρος ή μαϊντανός
2-3 κ.σ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε τη σχάρα στο πάνω τρίτο του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στη μέγιστη θερμοκρασία.
Τακτοποιούμε το ψάρι σε ένα ταψί. Αναμιγνύουμε το γάλα, το αλάτι και τα πιπέρια και περιχύνουμε το ψάρι.
Το αφήνουμε για λίγο και μετά στραγγίζουμε τα κομμάτια, τα τυλίγουμε στη γαλέτα και τα τακτοποιούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο, κρατώντας το γάλα.
Βάζουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο στο ταψί και ψήνουμε για 15'.
Στο μεταξύ βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί χωρίς να βράσει. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κατσαρόλα και όταν κάνει φυσαλίδες ρίχνουμε το κάρυ.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 2' περίπου και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το ζεστό γάλα χτυπώντας, βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 1' ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε το μαϊντανό και το χυμό του λεμονιού.
Βάζουμε το ψάρι στην πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
typos.com.cy