Ομόφωνη απόφαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ

H ομόφωνη απόφαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για το άρθρο 11 του πολυνομοσχεδίου για τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Αθανάσιος Λυκόπουλος σχετικά με το θέμα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, όπως και το σύνολο του τεχνικού κόσμου της χώρας,
εξέφρασε από την πρώτη στιγμή την απόλυτη διαφωνία του με το άρθρο 11 του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, το οποίο αυξάνει δραματικά τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ και καταργεί διατάξεις που διευκόλυναν συναδέλφους κοντά στη σύνταξη. Το άρθρο αυτό πλήττει ολόκληρο τον τεχνικό κόσμο σε μία περίοδο πολύ μεγάλης ανεργίας και μετανάστευσης νέων επιστημόνων.

Προσπαθούμε αυτό το άρθρο να μην φτάσει καν προς ψήφιση. Γνωρίζουμε ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, αλλά κάνουμε ότι είναι δυνατόν. Είμαστε σε επαφή με τους βουλευτές της περιφέρειάς μας και επιχειρούμε να τους πείσουμε ότι διαφωνούμε με αυτές τις διατάξεις, όχι επειδή δήθεν θίγουν κάποια «κεκτημένα», αλλά επειδή προσκρούουν στην κοινή λογική.

Για όποιον έχει στοιχειώδη λογική, είναι αυτονόητο: όταν αυξάνεις τις εισφορές εν μέσω κρίσης, το αποτέλεσμα δεν θα είναι να αυξήσεις τα έσοδα αλλά τον αριθμό εκείνων που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν.

Την Πέμπτη αντιπροσωπεία του Τμήματος θα συνεχίσει την προσπάθεια και στην Αθήνα σε συνεργασία με το κεντρικό ΤΕΕ και τα υπόλοιπα Περιφερειακά Τμήματα με σκοπό την απόσυρση ή την καταψήφιση του εν λόγω άρθρου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου.»


Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Λυκόπουλος

 Σας διαβιβάζουμε την ομόφωνη απόφαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για το άρθρο 11 του πολυνομοσχεδίου για τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ.
 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3 ΛΑΜΙΑ
Τηλ. 22310-31181,2 Fax 22310-27026
e-mail: tee_lamia@tee.gr, http://www.teetas.gr
Αριθμ. Πρωτ. 1042                                  Λαμία 14 – 10 – 2015

Προς
1.    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής
 Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο
2.    Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης
κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο
3.    Βουλευτές Ν. Φθιώτιδας, Ν. Βοιωτίας,
Ν. Φωκίδας, Ν. Ευρυτανίας

Το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, όπως και το σύνολο του τεχνικού κόσμου της χώρας, εκφράζει την απόλυτη διαφωνία του με το άρθρο 11 του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, το οποίο αυξάνει δραματικά τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ και μάλιστα αναδρομικά, καθώς και καταργεί τις διατάξεις που διευκόλυναν συναδέλφους κοντά στη σύνταξη να συμψηφίσουν οφειλές με τη σύνταξή τους. Το άρθρο αυτό πλήττει ολόκληρο τον τεχνικό κόσμο με τον χειρότερο τρόπο σε μια περίοδο που η ανεργία, η μετανάστευση νέων επιστημόνων και η υποαπασχόληση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Διαφωνούμε με  αυτές τις διατάξεις, όχι επειδή δήθεν θίγουν κάποια «κεκτημένα», αλλά επειδή προσκρούουν στην κοινή λογική.

Τα επίσημα στοιχεία του περασμένου έτους είχαν δείξει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των συναδέλφων, εν μέσω της κρίσης, αδυνατούσε να είναι απολύτως συνεπές στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις του.

Για όποιον έχει στοιχειώδη λογική, είναι αυτονόητο: όταν αυξάνεις τις εισφορές εν μέσω κρίσης, το αποτέλεσμα δεν θα είναι να αυξήσεις τα έσοδα αλλά τον αριθμό εκείνων που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν.

 Ο διάλογος, ο οποίος έπρεπε να προηγηθεί, τουλάχιστον έτσι συνηθίζεται στα ευνομούμενα κράτη, θα έχει αξία και αποτέλεσμα μόνο όταν γίνεται πριν από οποιαδήποτε νομοθέτηση.

Η προσφορά μας στο κράτος με τη διαχρονική δέσμευση των αποθεματικών του ταμείου μας, θεωρούμε ότι έχουν ήδη ξεπεραστεί τα όρια των αντοχών και της υπομονής μας.

Έστω και αυτή τη στιγμή, ζητάμε από την κυβέρνηση και τους βουλευτές την απόσυρση ή την καταψήφιση του άρθρου ώστε να ξεκινήσει ειλικρινής διάλογος για να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση σε αυτά τα τόσο θεμελιώδη ζητήματα.


Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Λυκόπουλος

Κοινοποίηση
1.    Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
2.    Περιφερειακά τμήματα ΤΕΕ
3.    Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Ν.Βοιωτίας, Ν.Φωκίδας, Ν.Ευρυτανίας

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη