Εκδήλωση βράβευσης και απονομής επαίνων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη Λαμία

Εκδήλωση βράβευσης και απονομής επαίνων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (παραρτ. Ανατολικής Στερεάς) και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (παραρτ. Φθιώτιδας) πραγματοποιήθηκε στη Λαμία.


Χαιρετισμός του Βουλευτή Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Χρήστου Σταϊκούρα, στην εκδήλωση βράβευσης και απονομής επαίνων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (παράρτημα Ανατολικής Στερεάς) και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (παράρτημα Φθιώτιδας).
 



Λαμία, 08-11-2015

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση συμμετέχω στη σημερινή εκδήλωση βράβευσης, που διοργανώθηκε από το Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και το Παράρτημα Φθιώτιδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Βράβευσης, του Λαμιώτη μαθητή Φαίδωνα Ανδρεαδάκη, που Αρίστευσε και πρώτευσε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2015, καθώς και των μαθητών των Λυκείων της Περιφέρειας Ανατολικής Στερεάς που διακρίθηκαν στο Μαθητικό διαγωνισμό Φυσικής.  

Συγχαίρω τον μαθητή για την πρωτιά του και τους μαθητές για την εξαιρετική διάκρισή τους.

 Έθεσαν υψηλούς στόχους και επέλεξαν το δύσκολο δρόμο της επίμονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν, και τους κατέκτησαν.

Συγχαίρω και τα τοπικά Παραρτήματα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, γιατί με τη διαχρονική τους δράση,ενθαρρύνουν την συμμετοχή των μαθητών στους διαγωνισμούς τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Συμβάλλουν στο να αναδεικνύουν οι μαθητές τις γνώσεις τους, το ταλέντο τους και να εμπλουτίζουν τις εμπειρίες τους.

Ταυτόχρονα εκπέμπουν ισχυρό μήνυμα.

Όχι μόνο δεν θεωρούν «ρετσινιά», όχι μόνο δεν αγνοούν, αλλά απεναντίας, τιμούν, προβάλλουν και επιβραβεύουν την αριστεία.

Η αναγκαία ανάταξη της ελληνικής κοινωνίας από την ολόπλευρη κρίση στην οποία λιμνάζει, περνά μέσα από την ανάδειξη των αρίστων σε όλα τα πεδία και τις ίσες ευκαιρίες.

Πρέπει στη συνείδηση όλων μας να γίνει καθαρό ότι
άλλο ίσες ευκαιρίες και άλλο εξισωτισμός και ισοπέδωση.

Σε ό,τι με αφορά, στηρίζω στην πιο εκτεταμένη εκδοχή θεωρητικές προσεγγίσεις και εφαρμοσμένες πολιτικές που στοχεύουν σε ίσες ευκαιρίες για όλους και προώθηση νησίδων αριστείας σε όλα τα πεδία.

Κυρίες και Κύριοι,
Μαθήτριες και μαθητές,

Ζούμε σε ένα παγκοσμιοποιημένο και έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Τα άλματα της επιστήμης και οι ραγδαίες εξελίξεις ανατρέπουν τα δεδομένα και δημιουργούν συνεχώς καινούργια.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, προϋπόθεση για την πρόοδο και την ευημερία είναι η εκπαίδευση, η έρευνα και η καινοτομία.

Σε αυτά τα πεδία οφείλουμε να στρέψουμε το μέγιστο ενδιαφέρον μας.

Κλείνοντας, συγχαίρω και πάλι τους μαθητές για τις διακρίσεις τους.
Ευχαριστώ τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την πρόσκληση, και την επιλογή τους να την πραγματοποιήσουν στην Πανεπιστημιακή Σχολή Θετικών Επιστημών.

Η επιλογή αυτή θεωρώ ότι εμπερικλείει και ισχυρό συμβολισμό εκ μέρους της περιοχής μας.

Δείχνει τη βούλησή της να στηρίξει παντοιοτρόπως τα δύο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής, τη Σχολή Θετικών Επιστημών και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και να αναδείξει τον δυνητικά σημαντικό ρόλο τους στην προώθηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη