Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία: Όλοι στη συγκέντρωση-πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση-πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου
   Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί τη μεγαλειώδη εξέγερση του λαού μας απέναντι σε μια λαομίσητη δικτατορία.. Άνθρωποι που θυσιάστηκαν, που έβαλαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για τη  δημοκρατία, ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στο απολυταρχικό καθεστώς των δικτατόρων.
   Άντρες και γυναίκες που δεν φοβήθηκαν να εναντιωθούν στο απολυταρχικό καθεστώς των συνταγματαρχών, που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν χωρίς να προδώσουν τα ιδανικά τους, που πάλεψαν, που αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και διεκδίκησαν τα αυτονόητα: ψωμί, παιδεία, ελευθερία.  Αιτήματα διαχρονικά και τόσο επίκαιρα.
   Σήμερα, σαράντα δύο χρόνια μετά από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου -επιστέγασμα του αντιδικτατορικού αγώνα, σύμβολο της λαϊκής και φοιτητικής αντίστασης στους ακραίους χουντικούς μηχανισμούς καταστολής και σημείο καμπής για την πτώση των συνταγματαρχών, η δημοκρατία, μέσα από καταστροφικές πολιτικές, τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα και το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία που αυτά εκτρέφουν.

   Ο αγώνας του Πολυτεχνείου είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ.

   Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση-πορεία που θα γίνει αύριο, 17 Νοέμβρη στις 7μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

http://paremvasipolitonlamias.blogspot.gr/

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη