Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιου Καραΐσκου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιου Καραΐσκου για την επέτειο του Πολυτεχνείου:
     «42 χρόνια μετά την καταγεγραμμένη ιστορικά εξέγερση των φοιτητών  διαπιστώνουμε ότι το Πολυτεχνείο του Νοέμβρη του 73 από μόνο του είναι ζωντανό ως συλλογική μνήμη και μάλιστα τα μηνύματα του παραμένουν έντονα και αναλλοίωτα, δεκαετίες τώρα.
Τιμούμε τα  κεκτημένα του πολυτεχνείου και δεν προσπαθούμε  να τα μηδενίσουμε ή να τα υποτιμήσουμε, συγχέοντας αυτά με την διαμορφούμενη κατάσταση αυτής της πε-ριόδου.
Η δημοκρατία, η δημόσια παιδεία, η Ελευθεροτυπία, το κοινωνικό κράτος, ο κοινοβουλευτισμός, το κράτος δικαίου, ο πολιτισμός, όλα αυτά ήταν ελπίδες και όλα αυτά είναι τα κεκτημένα. Για όλα αυτά σήμερα μπορούμε να είμαστε περήφανοι.
Οι αγώνες της νεολαίας που σήμερα τιμούμε, αποτελούν τόσο ιστορική παρακατα-θήκη όσο και σημείο αναφοράς ,ορόσημο και πηγή έμπνευσης για τις γενιές που έρχονται.
Σήμερα τιμούμε όλους εκείνους που με τον αγώνα τους για Ελευθερία, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, έκαναν το Πολυτεχνείο να  στέκεται ψηλά, σύμβολο της ανθρώπι-νης δύναμης να αντιστέκεται, να αγωνίζεται, να αλλάζει.»

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη