Αρνάκι με γιαούρτι
- 1½ κιλό αρνάκι μπούτι
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αβγά
- 1 λεμόνι
- 2,3 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζάνι λάδι
- Ρίγανη
- Θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε το κρέας και το αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.
- Την επομένη το σκουπίζουμε, το χαράζουμε και τοποθετούμε μέσα στις σχισμές κομματάκια σκόρδου.
- Το περιχύνουμε με το λάδι, ρίχνουμε το πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι,τοποθετούμε το αρνάκι στο φούρνο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα κλεισμένο με ασημόχαρτο και ½ ώρα ακάλυπτο.
- Όταν ψηθεί, παίρνουμε τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί και την ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τα χτυπημένα αβγά.
- Ξεκοκαλίζουμε το κρέας και, αν θέλουμε, το μεταφέρουμε από το ταψί σε κλειστό σκεύος, όπως πήλινη γάστρα.
- Πάνω του περιχύνουμε την σάλτσα γιαουρτιού. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου μέχρι, να πήξει η σάλτσα και να ροδίσει το γιαούρτι.