Αρνάκι με γιαούρτι!

Κρεατικά
Αρνάκι με γιαούρτι
Υλικά:
  • 1½ κιλό αρνάκι μπούτι
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αβγά
  • 1 λεμόνι
  • 2,3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Αλατίζουμε το κρέας και το αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.
  2. Την επομένη το σκουπίζουμε, το χαράζουμε και τοποθετούμε μέσα στις σχισμές κομματάκια σκόρδου.
  3. Το περιχύνουμε με το λάδι, ρίχνουμε το πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι,τοποθετούμε το αρνάκι στο φούρνο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα κλεισμένο με ασημόχαρτο και ½ ώρα ακάλυπτο.
  4. Όταν ψηθεί, παίρνουμε τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί και την ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τα χτυπημένα αβγά.
  5. Ξεκοκαλίζουμε το κρέας και, αν θέλουμε, το μεταφέρουμε από το ταψί σε κλειστό σκεύος, όπως πήλινη γάστρα.
  6. Πάνω του περιχύνουμε την σάλτσα γιαουρτιού. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου μέχρι, να πήξει η σάλτσα και να ροδίσει το γιαούρτι.
typos.com.cy

 

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!