Η Χριστίνα Μαξούρη live στη «Χώρα»,σε μια solo & a cappella μουσική παράσταση

16/11/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΞΟΥΡΗ
«Δανεικά Παπούτσια» Τραγούδια Solo & A Capella
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ


Με οδηγό τη φωνή, η Χριστίνα Μαξούρη ταξιδεύει, φορώντας ξανά τα Δανεικά της Παπούτσια κι έρχεται στον Τόπο Τεχνών «Χώρα»
Τα «Δανεικά Παπούτσια» φτιάχτηκαν ακολουθώντας κυρίως συναισθηματικούς συνειρμούς και διαμορφώνονται ανάλογα με το ένστικτο, το χώρο, τη χώρα και τους καλεσμένους.
Η Χριστίνα Μαξούρη «δανείζεται» παλιές και νέες μελωδίες (παραδοσιακά, Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Χατζιδάκι, Λοϊζο κ.ά) και τις ερμηνεύει a cappella, πλάι σε κείμενα των Χατζιδάκι, Λειβαδίτη, Περεσιάδη, Σαίξπηρ κ.ά., παίζοντας ενίοτε μεταλλόφωνο και μπαγλαμαδάκι, σε μια χειροποίητη συναυλία, με σκοπό την κατάργηση της απόστασης μεταξύ κοινού κι ερμηνευτή.
Τα «Δανεικά Παπούτσια» πρωτοπαρουσιάστηκαν πριν δυο χρόνια, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015, ταξιδεύουν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, η παράσταση αποκτά συνοδοιπόρους. Συμμετέχοντες των «Δανεικών Παπουτισών» έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής οι : Όλγα Λασκαράτου, Νίκος Ξυδάκης, Φοίβος Δεληβοριάς, Απόστολος Ρίζος, Ματούλα Ζαμάνη, Μαρία Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Ηλέκτρα Μηλιάδου, Πάνος Λαμπρόπουλος, Παύλος Μελάς, Σπύρος Μπολοβίνης και Γιάννης Ανδριανάκης.
Την τρέχουσα περίοδο παρουσιάζονται στην Αθήνα, με συνοδοιπόρους τον Φώτη Σιώτα στο βιολί και τη βιόλα και τη Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο.

Τιμές εισόδου: 5 €


info:
Χριστίνα Μαξούρη «Δανεικά Παπούτσια»
Παρασκευή 20  Νοεμβρίου 2015
Ώρα έναρξης : 21.30
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
www.xwra.gr
e-mail: info@xwra.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη