Ο Δήμος Λοκρών απέκτησε λειοτεμαχιστή

Παρελήφθη την Τρίτη 02/12/2015, από τον Δήμο Λοκρών μηχάνημα (λειοτεμαχιστής) ογκωδών αντικειμένων ο οποίος προορίζεται για τον τεμαχισμό διαφόρων αντικειμένων, ογκωδών και μη, που συλλέγονται από την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.

Βασικό χαρακτηριστικό του μηχανήματος είναι η κοπή σε μικρά τεμάχια με δυνατότητα ρύθμισης του μεγέθους των διάφορων ογκωδών αντικειμένων που συλλέγονται, η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, και η ευκολία συντήρησης. Ο λειοτεμαχιστής είναι καινούργιος, δυναμικότητας τουλάχιστον 25 τόνων/ώρα, σε διαφόρων ειδών απορρίμματα, όπως  ξύλα και συνήθη ογκώδη αντικείμενα όπως π.χ. έπιπλα, παλέτες, ελαστικά, στρώματα κλπ.
Για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος τεμαχισμού αλλά και για τη δυνατότητα επεξεργασίας υπάρχει δυνατότητα κατάλληλης ρύθμισης  του διακένου τεμαχισμού,  ώστε να ρυθμίζεται το πάχος του εξερχόμενου υλικού. Η εξαγωγή του τεμαχισμένου υλικού, γίνεται με κατάλληλη εξωτερική μεταφορική ταινία η οποία μεταφέρει  το τεμαχισμένο υλικό, είτε σε οχήματα (ημιρυμουλκούμενα) είτε σε ανοιχτά containers, είτε στο έδαφος. 
Το συγκεκριμένο μηχάνημα (λειοτεμαχιστής) αποτελεί μέρος της κομποστοποίησης για το οποίο ο Δήμος Λοκρών έχει έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ αναμένεται η απαραίτητη έκδοση αδειών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έτσι ώστε να τεθεί σε λειτουργία το μηχάνημα. Επίσης αναμένεται το επόμενο διάστημα η παραλαβή 2 τρακτόρων καθώς επίσης και 4 κινητών συμπιεστών με ενσωματωμένο δοχείο (press container).




Ο Δήμος Λοκρών συνεχίζει τις ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, τόσο των πολιτών όσο και των σχολείων, με σκοπό την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του προγράμματος, από το νέο έτος.
Κατά την παραλαβή του μηχανήματος, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πολύωρη επίδειξη λειτουργίας από τους υπεύθυνους της εταιρείας, παρουσία του Δημάρχου κ. Νικόλαου Λιόλιου, Αντιδημάρχων του Δήμου Λοκρών και Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων.
 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη