«ΦΩΣ αφύπνισης Από «FIGARO» ... σε ΣΤΕΡΕΑ Ελλάδα», του Γιώργου Σμοκοβίτη


ΦΩΣ αφύπνισης
Από «FIGARO» ... σε ΣΤΕΡΕΑ Ελλάδα

ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
Το άρθρο της Γαλλικής LE FIGARO στην μεταφρασμένη δημοσίευσή του στην Ελληνική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Η διάδοση των περιεχομένων Ιδεών του, με την επέκταση του σε άλλους Λαούς, Πατρίδες, Έθνη, βοηθά στην υποστήριξη επιχειρημάτων για την ουσία και το αποτέλεσμα από την αφετηριακή βάση της πρότασης Πολιτών μιας «Βραδυάς Φωτός» σε κάθε πόλη της Ελλάδας. Φωτίστηκαν με χρώματα Φωτός Γαλλικής ΣΗΜΑΙΑΣ και στην Ελλάδα Δημαρχεία και Μνημεία για την ΓΑΛΛΙΑ. Γιατί όχι εδώ να μην φωτιστούν με τα χρώματα της Σημαίας μας τα ίδια κτίρια μια «άλλη νύχτα», ως φωνή αποτροπής για να μην έρθει και εδώ «σκότος βαρβαρισμού»;
Έχουμε και εδώ το Αγγλοσαξωνικό «Run in the night» (Ελληνικά «Τρέξε μέσα στη Νύχτα»), το «Lets do it» (ελληνικά «Καν’ το») και τα διοργανώνουν Αρχές και Φορείς ΚΑΙ στην πόλη μας. Με θέρμη «τα φροντίζουμε» αλλά ΚΑΙ με έξοδα και κόπο, με επιτυχία.
Μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ βραδυά με Ελληνικό ΦΩΣ στα σπίτια μας και στους δημόσιους χώρους «χωρίς να τρέχουμε μεσ’ στη νύχτα» από ΕΔΩ «Light in the night», «Light against the dark», ελληνικά «Φως στη Νύχτα», «Βραδυά με ΦΩΣ Ανθρώπου» από και για την ΕΛΛΑΔΑ μας, την Πατρίδα μας, το ΕΘΝΟΣ μας, την Ελλάδα του κόσμου, του Πολιτισμού και της Ιστορίας από τα βάθη των αιώνων ΣΗΜΕΡΑ στην εξέλιξη της Ανθρωπότητας «ενάντια στο σκοτάδι εντός και εκτός συνόρων γύρω μας». Θα είναι το καλύτερο που θα μπορούσε ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ να προσφέρουμε από εδώ, το ΕΘΝΟΣ, την ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ τον Κόσμο.
Το άρθρο της LE FIGARO είναι πολύ εύγλωττο για το τί ΛΕΝΕ και τί ΠΡΑΤΤΟΥΝ οι Γάλλοι σήμερα, μετά την επίθεση στην Πατρίδα τους, στο Έθνος τους, αλλά και στον Πολιτισμό του Κόσμου, δηλαδή τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ Πολιτισμό – Πατρίδα του σύγχρονου Πολιτισμένου κόσμου.
Με τίτλο: Γαλλική αφύπνιση, γράφει: «Πραγματικός στόχος των τρομοκρατών δεν ήταν οι πολίτες, που έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, αλλά η ίδια η Γαλλία. Οι ένοπλοι δεν επέλεξαν τους στόχους τους, αλλά χτύπησαν μια συνοικία «της μόδας». Στην πραγματικότητα, έσφαξαν άνδρες και γυναίκες, των οποίων το μόνο έγκλημα ήταν ότι ήταν Γάλλοι ή είχαν επιλέξει να ζήσουν στη χώρα μας. Οι μαχητές του ιερού πολέμου δεν στοχεύουν μόνο έναν τρόπο ζωής, αλλά ένα έθνος, τη Γαλλία, κι ολόκληρο τον δυτικό πολιτισμό μαζί της. Υπό την πίεση της θλίψης, όμως, μια νέα πνοή διαφαίνεται: οι σημαίες στα μπαλκόνια μας, που μέχρι χθες κοσμούσαν μόνο τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, η αυθόρμητη ψαλμωδία της μασσαλιώτιδας, μέχρι χθες ουσιαστικά απαγορευμένη, και οι νέοι αυτοί άνθρωποι, έτοιμοι να υπηρετήσουν την πατρίδα τους στις ένοπλες δυνάμεις. Οι λέξεις πατρίδα, έθνος, έκαναν και αυτές την επανεμφάνισή τους στο καθημερινό λεξιλόγιο. Παρότι η φλόγα παραμένει εύθραυστη, η σπίθα έχει ανάψει για τα καλά. Αυτό είναι το πρώτο μας καθήκον. Χωρίς να το έχουν επιλέξει, οι άνθρωποι αυτοί έπεσαν για τη Γαλλία. Οφείλουμε να ξαναμάθουμε να την υπερασπιζόμαστε και να την αγαπούμε».
Για να αφυπνιστούμε και ΕΔΩ, Έλληνες στην Ελλάδα, γιατί θα πρέπει πρώτα να συμβεί μια μεγάλη συμφορά εδώ, στον μικρό τούτο χώρο της γης, στον Μεγάλο τούτο τόπο Ιστορίας και Πολιτισμού στην Εξέλιξη Ελευθερίας και Πολιτισμού του κόσμου, για να ΥΨΩΣΟΥΜΕ την Πατρίδα, το Έθνος τον Πολιτισμό ΜΑΣ, αυτό που στη Γαλλία γίνεται ΜΕ Σημαίες τους και τον Εθνικό τους Ύμνο, από όλους τους Πολίτες; ΕΔΩ, ούτε καν με «το κόστος μιας σημαίας», αλλά με ΦΩΣ Ανθρώπου και Πολίτη από την ΕΛΛΑΔΑ. Δηλαδή: Συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία να ανάψουμε τα ΦΩΤΑ σε όλα τα σπιτικά των οικογενειών μας και τους δημόσιους χώρους στην Περιφέρεια ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ αρχίζοντας από την Πρωτεύουσα Πόλη της.
Την Ψυχή ΜΑΣ αν δεν την παραδώσουμε, «αν δεν την ξεχάσουμε χωρίς Φως», κανένας δεν μπορεί να μας την πάρει, δική μας είναι και μένει, με αυτή ερχόμαστε «μαζί μας την παίρνουμε» ή χάνεται τελειώνοντας. ΦΩΣ Συμβολικά και συλλογικά. Μόνο ευτελισμό και τεμαχισμό μας, χωρίς ενότητα χωρίς το Ανώτερο που θα μας εξυψώνει και ενώνει;
Αν συγχρονιστούμε σε όλη τη ΣΤΕΡΕΑ Πατρίδα, θα λάμψει ψηλά στους δορυφόρους το ΦΩΣ ότι υπάρχουμε εδώ, Άνθρωποι – Πολίτες εναντίον Βαρβάρων και Σκότους. Σε τούτη την περιοχή έχουμε παγκοσμίως ΚΑΙ Θερμοπύλες ΚΑΙ ΜΑΖΙ Πρώτες Αμφικτυονίες.
Κι ακόμη μεγαλύτερο, αν συγχρονιστούμε σε όλη την Ελλάδα την ίδια Ώρα «Φως στη Νύχτα» ΟΛΗ η Ελλάδα μια λάμψη, ένα ΦΩΣ σε στερηά και νησιά, που κανένας δεν μπορεί να σβήσει ούτε καν να μειώσει. Ενωμένοι με Φως στην ΠΑΤΡΙΔΑ, το ΕΘΝΟΣ μας, ως Άνθρωποι – Πολίτες στον Πολιτισμό του κόσμου «είμαστε όλοι Γάλλοι μέσα στη συμφορά τους» αλλά «ΕΙΣΤΕ, είμαστε, ΟΛΟΙ από Ελλάδας Πολιτισμό», μια έξοδος συλλογική από μιζέρια, από κάθοδο ψυχής. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Ενωμένοι εντός και εκτός συνόρων μας ΕΘΝΗ με ΦΩΣ, από την Ελληνίδα Πατρίδα μας και Πολιτισμού ΦΩΤΟΣ του Κόσμου. Αν δεν πετύχουμε με ... «κάτι» σπουδαιότερο τη συνοχή Κοινωνίας με Φως, το χειρότερο βέβαιο θαρθει, φανερά ή υπογείως. «Φως στο σκοτάδι από την Ελλάδα». Έστω... «Light in the night fromGreece», αφού οι Έλληνες μετασχηματιζόμαστε στενόμυαλα, κοντόφθαλμα κάθε φορά «μόνο το ... επόμενο εξάμηνο...» τοπικώς, διεθνώς, εκσυγχρονιστικώς, ως «κάτι άλλο» χωρίς ουδείς να μας λέει «τί είναι αυτό» και τί τελικά εν συνειδήσει και επιλογή Λαού και Έθνους είμαστε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ και προς ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ, κυρίως με ΠΟΙΑ Παιδεία μας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη