Η απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη στον Αλέξη Τσίπρα για το ΕΣΠΑ

Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, είχαμε την ευκαιρία να δούμε δυο διαφορετικά συμπεριφορικά και ηθικά υποδείγματα Περιφερειαρχών. Της ίδιας γενιάς και παράταξης, καθώς τόσο ο Απόστολος Τζιτζικώστας όσο και ο Κώστας Μπακογιάννης είναι συνομίληκοι, κινούνται στον χώρο της Κεντροδεξιάς και εκκινούν από την κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξελέγη το 2007 βουλευτής, και στη συνέχεια οι συμπατριώτες του δεν τον έκριναν επαρκή για να τους εκπροσωπεί στη Βουλή, με αποτέλεσμα να βρεθεί… σπίτι του στις εκλογές του 2009. Σανίδα σωτηρίας για τον ίδιο υπήρξε ο Αντώνης Σαμαράς, που τον διόρισε αντιπεριφερειάρχη του Παναγιώτη Ψωμιάδη το 2010, και… όταν χρειάστηκε, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν εκείνος που προσφέρθηκε να λειτουργήσει ως “μαχαίρι” στην πλάτη του επί πολλών ετών “μακεδονάρχη” της Κεντροδεξιάς.
Στη συνέχεια, πήρε αποστάσεις από τον Αντώνη Σαμαρά, εξελέγη Περιφερειάρχης στις εκλογές του 2014, στηριζόμενος σε ψήφους “γαλάζιας” αντίδρασης αλλά και ψηφοφορών με φιλοβασιλικές καταβολές και… ανοχή προς τη Χρυσή Αυγή, και τον Σεπτέμβριο του 2015, αποτέλεσε το “χαρτί” που τράβηξε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τη σχετική άποψη που έχει διατυπώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ότι “ο Παπαμιμίκος ήταν ο άτυπος campaign manager του Τζιτζικώστα, όπως ήξεραν… και οι γάτες που περνούν έξω από τη Συγγρού”.
Η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, με έντονα τοξικά χαρακτηριστικά και την “πρόκληση” της εξωθεσμικής διολίσθησης της Νέας Δημοκρατίας σε… κόμμα ακτιβισμού, από τη στιγμή που ο ίδιος δεν θα ήταν εντός Βουλής, τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια, ναυάγησε, ο Περιφερειάρχης ωστόσο στήριξε στον δεύτερο γύρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και δικαιώθηκε.
Το άλλο υπόδειγμα, χωρίς αντίστοιχες σκιές, είναι αυτό του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη. Ο πολιτικός επίγονος του Παύλου Μπακογιάννη, δείχνει ότι έχει κληρονομήσει τις αρχές της μετριοπάθειας και της σύνεσης του πατέρα του, με αποτέλεσμα να μην χάνει τη σοβαρότητά του, και να προχωρεί με σταθερά βήματα.
Έγινε Δήμαρχος Καρπενησίου, και στη συνέχεια Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Σε αντίθεση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που αποδοκιμάστηκε από τον λαό της Θεσσαλονίκης και επέστρεψε… από την πίσω πόρτα, ο Κώστας Μπακογιάννης μετράει μόνο νίκες, όσες φορές έθεσε τον εαυτό του στην κρίση του εκλογικού σώματος.
Τον Σεπτέμβριο του 2015, το όνομά του ήταν στο μυαλό πολλών που έψαχναν ένα “άλμα γενιάς”, αδιαφορώντας για το συνταγματικό κώλυμα που και εκείνος, όπως έκανε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αντιμετώπιζε. Ο Κώστας Μπακογιάννης όμως έδειξε χαρακτήρα, δεν υπέκυψε στις σειρήνες όπως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, διατήρησε μια αξιοπρεπή στάση, συνέχισε να κάνει τη δουλειά του, και οικοδομεί ένα προφίλ για το μέλλον με τις λιγότερες δυνατές ρωγμές.
Η παρουσία του στα social media, ουσιαστική και βαθιά πολιτική. Όχι άνευρη, περισταστασιακή και “κενή ουσίας”, όπως καταγράφηκε πολλές φορές στην περίπτωση του Απόστολου Τζιτζικώστα.
Έτσι και σήμερα, με αφορμή όσα είπε χθες ο Πρωθυπουργός, στην πανηγυρική ομιλία για τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Μπακογιάννης “απάντησε” μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Facebook, σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το ΕΣΠΑ και την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.
“Επειδή χθες άκουσα την αναφορά στην ομιλία του πρωθυπουργού για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ (2007-2013), πρέπει να δώσω και τα δικά μας στοιχεία. Εμείς, στη Στερεά Ελλάδα, απορροφήσαμε 240 εκατ. ευρώ και μιλώντας σε ποσοστά, η απορρόφηση έφτασε στο 107%. Να τα λέμε κι αυτά”, σχολίασε με νόημα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

 http://ysterografa.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη