Συμμετοχή κυνηγών στη συλλογή δειγμάτων θανατωθέντων αλεπούδων επ' αμοιβή

Tο Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας ενημερώνει τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Ν. Καρδίτσας για τη δυνατότητα προσκόμισης δειγμάτων θανατωθέντων αλεπούδων, από κυνηγούς, στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στα πλαίσια του προγράμματος αξιολόγησης των εμβολιασμών των κόκκινων αλεπούδων κατά της Λύσσας.
Η περίοδος συλλογής δειγμάτων από κυνηγούς άρχισε στις 22/1/2016 και λήγει στις 29/2/2016, ημερομηνία λήξης της κυνηγετικής περιόδου . Για την συλλογή δειγμάτων θα πρέπει να τηρηθούν οι διατάξεις της υπ’ αριθμ. 127568/2533/7-8-2015 (ΦΕΚ1670/τ. Β΄) Απόφασης του ΥΠΑΠΕΝ, περί ρυθμίσεων θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2015-2016.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μετά από αίτησής τους, να αμοίβονται με 20 ευρώ για κάθε νεκρή αλεπού που προσκομίζουν. Η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται σε τραπεζικό τους λογαριασμό που θα μας υποδειχθεί.
Οι έξοδοι των κυνηγών προς αναζήτηση αλεπούδων πρέπει να πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με τον Κυνηγετικό Σύλλογο, στον οποίο ανήκουν.
Πριν από τις εξόδους τους, οι κυνηγοί θα πρέπει να συνεννοούνται με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, να λαμβάνουν σχετική ενημέρωση για τον τρόπο συλλογής των ζώων και να προμηθεύονται τα απαραίτητα υλικά συσκευασίας για τα ζώα που θανατώνουν (γάντια, μάσκες, σακούλες κλπ).
Τα ζώα που θανατώνονται και προσκομίζονται, θα πρέπει να ανήκουν στον υγιή πληθυσμό ζώων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας στα τηλέφωνα 24413-55237 – 55242.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη