Προβολή της ταινίας «Μακριά από τους ανθρώπους» του Νταβίντ Ελοφέν, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας «Μακριά από τους ανθρώπους» (Loin Des Hommes) του Γάλλου Νταβίντ Ελοφέν,  την Τρίτη 26-01-2016 ώρα 21.15, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες της προηγούμενης χρονιάς βασισμένη σε ένα διήγημα του Αλμπερ Καμί, τοποθετημένη στην Αλγερία την περίοδο του αγώνα για ανεξαρτησία με  ιδανικό πρωταγωνιστή τον Βίγκο Μόρτενσεν υπό τους ήχους της μουσικής του Νικ Κέιβ και του Γουόρεν Ελις.
Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η

- Βραβείο Fritz-Gerlich στον Nταβίντ Ελοφέν | Munich Film Festival 2015
- Οικουμενικό Βραβείο στον Nταβίντ Ελοφέν | Norwegian International Film Festival 2015
- Βραβείο Καλύτερης Ευ­ρωπαϊκής Ταινίας στον Nταβίντ Ελοφέν | Rome Film Fest 2014
- Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στον Viggo Mortensen | Sarlat International Cinema Festival
- 3 Βραβεία στον Nταβίντ Ελοφέν | Venice Film Festival 2014

Υ Π Ο Θ Ε Σ Η  :
Αλγερία, 1954. Ενώ η εξέγερση βράζει στην κοιλάδα, δύο άντρες, εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, αναγκάζονται να διαφύγουν διασχίζοντας τις κορυφές του αλγερινού Άτλαντα. Στην καρδιά του παγωμένου χειμώνα, ο Daru, ένας απομονωμένος δάσκαλος, πρέπει να συνοδεύσει τον Mohamed, ένα χωριάτη που κατηγορείται για το φόνο του ξαδέλφου του. Κυνηγημένοι από τους χωρικούς οι οποίοι επικαλλούνται το νόμο του αίματος, και από τους αποίκους που ζητούν εκδίκηση, οι δύο άνδρες επαναστατούν. Μαζί, θα παλέψουν για να ξαναβρούν την ελευθερία τους.

Την ταινία συνοδεύει η απόλυτα οργανικά δεμένη  μουσική από τους Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι συνεργάζεται σε δύο κομμάτια και ο Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης).


Διάρκεια: 101 λεπτά | Γαλλία, 2014

Λιτή, μα κινηματογραφικά ουσιαστική μεταφορά ενός διηγήματος του Αλμπέρ Καμί ("Η φιλοξενία"), η οποία ενσωματώνει στοιχεία γουέστερν σε ένα ρεαλιστικό δράμα με πολιτικές και υπαρξιακές προεκτάσεις. Εξαιρετικός ο σιωπηλά εκφραστικός (και γαλλόφωνος) Βίγκο Μόρτενσεν, ιδανικός ως ο καταδικασμένος να αναζητήσει και ανίκανος να βρει νόημα στα όσα του συμβαίνουν σύγχρονος άνθρωπος. αθηνόραμα

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και τους συντελεστές στο site των Φίλων

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη