Το Σάββατο 26 Μαρτίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άμφισσας η βιβλιοπαρουσίαση του Ευάγγελου Παπούλια

Το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 6 και μισή το απόγευμα παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άμφισσας το βιβλίο που εξέδωσε πρόσφατα ο Ευάγγελος Παπούλιας με τίτλο «Με ανοιχτές ακόμα τις πληγές – Ένα οδοιπορικό στην Άμφισσα της δεκαετίας του 50».

Τη διοργάνωση της παρουσίασης έχουν αναλάβει από κοινού ο Δήμος Δελφών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και πρόθεση του συγγραφέα είναι να προσέλθουν “όσοι αγαπάνε το βιβλίο, δε ντρέπονται να νοσταλγούν, όσοι αγαπάνε τούτη την πόλη και όσοι αγαπάνε να περιδιαβαίνουν με κάθε ευκαιρία στα Μουσεία της Πατρίδας μας”.

Το «Με ανοιχτές ακόμα τις πληγές» αποτελεί μια προσωπική κατάθεση του Ευάγ. Παπούλια για τη ζωή στην Άμφισσα τη δεκαετία του ’50, μια εποχή που η πρωτεύουσα της Φωκίδας, όπως και ολόκληρη η χώρα, έβγαινε από τις στάχτες της τραυματικής και καθοριστικής δεκαετίας του 40 και αντανακλά τη δίψα των ανθρώπων της να ξαναστήσουν τη ζωή από το μηδέν στηριζόμενοι στον αγώνα των χεριών και τον ιδρώτα του προσώπου τους, αλλά και σε αξίες που σήμερα μοιάζουν να έχουν οριστικά εκλείψει.




Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη