«Ο κ. Μουζάλας, ο κ. Καμμένος, Ο κ. Πρωθυπουργός, η Βουλή, Τα Σκόπια»,

Ο κ. Μουζάλας, ο κ. Καμμένος,
Ο κ. Πρωθυπουργός, η Βουλή,
Τα Σκόπια
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ

Η Καγκελάριος έχει επισήμως δηλώσει: «Θα δοθεί λύση ΕΠΩΔΥΝΗ και για τα ΔΥΟ μέρη». Το ένα τα Σκόπια, το άλλο η Ελλάδα. Θα πονέσουμεΚΑΙ οι ΔΥΟ.
Ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά τις εκλογές στις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ δηλώσεις του στη Βουλή εξαγγέλλει: «Αποδεχόμαστε ΔΙΠΛΗ ονομασία με ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ προσδιορισμό». Διπλή ονομασία. Δηλαδή: Μακεδονία με προσδιορισμό ΤΗΣ γεωγραφικά, όχι αλλοιώς. Ανω-κάτω – βόρεια – νότια – ανατολική – δυτική, αλλά: «Μακεδονία + κάτι άλλο ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ».
«Αποδεχόμαστε».Τουλάχιστον η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Στη ΒΟΥΛΗ. Το εξήγγειλε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. Και ΟΛΟΙ το άκουσαν. Πόσοι το «συζήτησαν»; Ο κ. Καμμένος ΤΙ είπε ΤΟΤΕ; Οι υπόλοιποι, Υπουργοί, Αντιπολίτευση, Βουλευτές κανένας δεν το άκουσε; Μόνο εγώ ο … «λαός» το άκουσα και δημοσίως κατέγραψα απορία;
Έγιναν ΔΥΟ, κατ΄ονομασίαν «εθνικές», εκλογές:
Πότε, πού, ποιοι, συζήτησαν, ενημέρωσαν ΛΑΟ που ΘΑ ψήφιζε, ΠΡΙΝ τις εκλογές α) ΤΙ σημαίνει η δήλωση Καγκελαρίου, β) ΤΙ σημαίνει η δήλωση ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, γ) Πότε «εκφραστήκαμε» ή πότε «αποδεχθήκαμε» ή έστω πότε «ενημερωθήκαμε» ως … Λαός … με ποια από ΠΡΙΝ ενημέρωση ΓΙΑ ΤΟ τι ΘΑ θέλαμε και από ποιόν. Ή για το περιεχόμενο στα «πήγαιν’ έλα του κ. Νίμιτς» έστω γενικώς;
Ο κ. Καμμένος φωνασκεί ΤΩΡΑ, όχι τότε στη Βουλή.Όμως: ΑΝ ΜΕΤΑ ένα χρόνο για το … «αποδεχόμαστε» του «Πρωθυπουργού ΤΟΥ» όλη η φασαρία γίνεται για το «άνω-κάτω» κι΄όχι για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή το «Σλαβική» ή το «Σκοπιανή» ας φωνάζει. Το «αποδεχόμαστε» του κ. Πρωθυπουργού στη ΒΟΥΛΗ δεν το άκουσε τότε, αλλά ο Μουζάλας φταίει τώρα, είτε ως γκάφα είτε όχι;  Ο θίασος ΓΥΜΝΟΣ παίζει. Και τα «νιάου» παπαγαλάκια είναι ΤΩΡΑ που ΜΕΤΑ γίνονται … λαγοί… Γεωγραφικά στα … κεραμίδια.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη