Χαλβάς από σιμιγδάλι
Υλικά
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
375 γρ. ζάχαρη
875ml νερό
250ml λάδι
1 μεγάλο ξύλο κανέλας
Τη φλούδα από 1 λεμόνι
1 χούφτα αμύγδαλα (καθαρισμένα και κομμένα στα 4)
Λίγη κανέλα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα του λεμονιού. Μόλις πάρει μία βράση κατεβάζουμε το κατσαρολάκι απ’τη φωτιά.
Για το σιμιγδάλι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι (σε δυνατή φωτιά) και μόλις κάψει ρίχνουμε τοσιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας κολλήσει.
Λίγο πριν ξανθίσει το σιμιγδάλι (ή πάρει το χρώμα που επιθυμούμε) προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Προσέχουμε να μη μας κολλήσει και ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει το επιθυμητό χρώμα ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιει όλο το νερό. Το αφήνουμε λίγο να ηρεμήσει και αφού κρυώσει λιγάκι το βάζουμε σε φόρμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
• Πρέπει να ανακατεύουμε συνέχεια το χαλβά όσο τον καβουρδίζουμε, αλλά και όταν ρίχνουμε το σιρόπι για να μην «αρπάξει».
• Επίσης όταν ρίξουμε το σιρόπι θέλει προσοχή διότι κοχλάζει και υπάρχει κίνδυνος να πεταχτεί επάνω μας και να καούμε !
http://www.typos.com.cy