Επιτροπεία - Επικυριαρχία «άλλων» στην Ελλάδα Ή Επιτροπή Ελλήνων; (του Γιώργου Σμοκοβίτη)

Επιτροπεία - Επικυριαρχία «άλλων» στην Ελλάδα
Ή Επιτροπή Ελλήνων;
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
Έχουμε μάλλον αποδεχθεί ως «ωφέλιμη» μια τακτική πολιτικής σύμφωνα με την οποία έχει μετασχηματισθεί η κύρια Αρετή του Πολιτεύματος, η Αλήθεια, η ενημέρωση-γνώση, η Συνέπεια και έχει υποταχθεί στο δόγμα: «η δημιουργική ασυνέπεια ΜΕΤΑ την … κάλπη είναι εις όφελος Λαού, γιατί ΑΝ υπήρχε πριν Αλήθεια ή μετά συνέπεια των κυβερνώντων θα ήταν χειρότερα για τον … Λαό, διότι δεν θα εψήφιζε τέτοια Κυβέρνηση ενός… μεταλλαγμένου Πολιτεύματος τέτοιου δόγματος και οι αντίπαλοι σιωπηρά βολεύονται με την Ασυνέπεια διότι ΑΝ συνέθεταν αυτοί την Κυβέρνηση ως … «συνεπείς» θα έπρατταν τα ΙΔΙΑ που πράττει ως … ασυνεπής και λόγω ασυνέπειας της προς τα … προεκλογικά της μια «ασυνεπής Κυβέρνηση». Η κάθε φορά Αντιπολίτευση ξεκινά ως αντιμνημονιακή για να κυβερνήσει ως μνημονιακή. Αντιμάχεται ως αντιπολίτευση αυτό που εφαρμόζει ως Κυβέρνηση. Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις που μετά δεν εφαρμόζει και «καταδικάζει μέτρα» που μόνο αυτά επιβάλει.
Κάθε φορά πολύ ευχαρίστως καθένας θέλει ο … άλλος να κάνει «τη βρωμοδουλειά πολιτικού κόστους» και να εκφράζει και … πολύ πόνο … Αυτό προϋποθέτει την παραδοχή ότι η ηγεσία είναι σοφή, ικανή και … «αλτρουϊστική» ο δε Λαός ανώριμος να αποδεχθεί Αλήθειες και να εκτιμήσει το συμφέρον του, δηλαδή τελικά τύποις πολίτευμα και στην ουσία καθεστώς. Τύποις Δημοκρατία, ουσία ετσιθελική  Αρχηγοκρατία σε θώκο προπαγάνδας κομματοκρατίας. Αν όμως η ηγεσία ούτε σοφή ούτε ικανή είναι για αποτελέσματα εις όφελος Λαού, τότε απομένει μόνο το … καθεστώς και η ζημία. Το πολίτευμα έχει καταντήσει σουρωτήρι από παραβιάσεις, ευτελισμούς , εκμαυλισμούς.
Με αφετηρία και αιτία το οικονομικό, όλοι οι τομείς πολιτικής τελούν ολοφάνερα πλέον στη χώρα μας υπό … «Υπερκυβέρνηση», Επικυριαρχία, Επιτροπεία, «έγκριση και … εντολή…» ΕΚΤΟΣ Ελληνικής Κυβέρνησης και Βουλής. «Αυτό δεν πρέπει να γίνει. Εκείνο πρέπει να γίνει» αποφασίζει η «Επιτροπεία της Κυβέρνησης-Βουλής», που λέγεται «Τρόϊκα», «Θεσμοί» ή «δανειστές» στους ηπιότερους χαρακτηρισμούς. Μια Κυβέρνηση μπορεί να «τα βγάλει πέρα» σε διαπραγματεύσεις με την … «Επιτροπεία… άλλων…» υπό τον όρο ότι διαθέτει τη στήριξη της πράγματι πλειοψηφίας του λαού και διαθέτει «τους καλύτερους αυτού του Λαού στη στρατηγική και τις μελέτες της σε κάθε Τομέα Πολιτικής. Η σημερινή Κυβέρνηση είναι ολοφάνερο ότι ούτε το ένα ούτε το άλλο διαθέτει σε μια εποχή ΚΡΙΣΗΣ σε πολλούς τομείς πολιτικής. Οι εκλογές πιθανόν να αναπαράγουν το ίδιο πρόβλημα. Μια «οικουμενική» Κυβέρνηση θα περιώριζε «τους άξιους» μόνο στα κομματικά επιτελεία που δεν είναι δεδομένο ότι πάντα διαθέτουν τους Άριστους και Αξιότερους του δυναμικού της χώρας.
Τολμώ να καταθέσω  – εκθέσω δημόσια ως «άποψη» … μια πρόταση μακράν «κομματικής συλλογιστικής», αλλά προς αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας ή εφαρμογής της που προϋποθέτει αποδοχή της «κατ΄αρχήν», αλλιώς απόρριψή της:
Με την υπέρβαση αρχηγών κομμάτων και «κομματικών αξιωματούχων» να συμφωνηθεί μεταξύ έστω των «ισχυροτέρων παικτών της πολιτικής», των περισσοτέρων ή όλων των κομμάτων: αντί της «Επιτροπείας άλλων» να ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ μια «Επιτροπή Ελλήνων Ειδικών’ όχι μόνο για την οικονομία, αλλά σε ΚΑΘΕ Τομέα Πολιτικής, Παιδεία, Εξωτερική Πολιτική, Άμυνα, κ.ο.κ., που ΑΥΤΗ με ΕΙΔΙΚΗ Μελέτη – Εισήγησή της για το ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να γίνει με προοπτική όχι μόνο άμεσα αλλά και μακροχρόνια (15-20 χρόνια) σε ΚΑΘΕ Τομέα και η εκάστοτε Κυβέρνηση-Βουλή να ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΥΤΑ που οι Ειδικοί στον Τομέα τους έχουν αποφασίσει, και «οι κομματικοί» έχουν αποδεχθεί-συμφωνήσει να εφαρμόζουν. Ο ΛΑΟΣ θα αποφασίζει ΠΟΙΟΣ είναι ειλικρινέστερος και συνεπέστερος – ικανότερος στην εφαρμογή – αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων που οι ΕΙΔΙΚΟΙ κοινής αποδοχής έχουν εκπονήσει. Και η Κυβέρνηση με τις λοιπές Δυνάμεις, τη συμπαράστασή τους και ΕΛΕΓΧΟ εφαρμογής των συμπεφωνημένων θα ψηφίζει, εφαρμόζει, εκτελεί ΑΥΤΑ που οι  Επιτροπές κάθε τομέα με ΚΟΙΝΟ Πρόγραμμα έχουν μελετήσει-εισηγηθεί σε κάθε τομέα – Υπουργείο για να βγούμε από την Κρίση , και να συνεχίσουμε με στρατηγική 15 – 20 χρόνων σε όλα τα Υπουργεία.
Η πρόταση μεταξύ άλλων προϋποθέτει: α) ότι τα Κόμματα αποδέχονται ότι ΑΞΙΟΙ υπάρχουν και Αξιότεροι «ΚΑΙ εκτός κόμματός τους» και ΟΦΕΙΛΟΥΝ να τους αναθέσουν Αποστολή Ευθύνης με Γνώση. Δεν αποκλείονται «κομματικοί» αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟ αυτοί ούτε μόνο «κυβερνητικοί». β) Ότι είναι προτιμότερο τα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ να εκπονούνται ΕΔΩ από ΕΜΑΣ αλλά με Γνώση και Συνέπεια, από κοινώς αποδεκτούς κατά πλειοψηφία «εξωκομματικούς» ΕΙΔΙΚΩΝ και ΟΧΙ μόνο «κομματικών». γ) Ότι η εκπόνηση, ο ΕΛΕΓΧΟΣ εφαρμογής ή … μέτρων, ή μεταρρυθμίσεων θα γίνεται από ΕΙΔΙΚΟΥΣ κοινής αποδοχής, με Κυβέρνηση εφαρμογής ΤΟΥΣ ως ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ Εξουσία κοινών προγραμμάτων. δ) Ότι τα συμμετέχοντα κόμματα θα είναι ειλικρινή και συνεπή σε αυτή την προσπάθεια, ε) η Αξιολόγηση προσώπων επιτροπών ΚΟΙΝΗΣ αποδοχής των συμμετεχόντων ηγεσιών κομμάτων και σχηματισμών θα γίνει από ειλικρινείς και συνεπείς σε τέτοια αξιολόγηση να επιλέγονται οι άριστοί, αξιότεροι, που θα χαίρουν πράγματι Σεβασμού και για τη Γνώση, και για το ήθος τους και όχι μόνο ότι κομματικοί ή κυβερνητικοί είναι οι μόνοι άξιοι για οτιδήποτε σε οποιονδήποτε Τομέα. Τα ονόματα και κοινά προγράμματα θα γνωστοποιούνται και στις εκλογές το εκλογικό σώμα θα επιλέγει για Κυβέρνηση-Βουλή τους ικανότερους και συνεπέστερους για να εφαρμόσουν σε κάθε Υπουργείο το αντίστοιχο κοινό πρόγραμμα των κοινά αποδεκτών ειδικών.
Η διαπραγμάτευση με τους … «έξω» στα οικονομικά θέματα (και όχι μόνο) θα γίνεται από «Επιτροπή Ειδικών Εντεταλμένων από την Κυβέρνηση με τους … «Τροϊκανούς» που ΚΑΙ αυτοί είναι ΟΧΙ «Υπουργοί ή … Κυβέρνηση» αλλά ΕΙΔΙΚΟΙ μιας Επιτροπής «Θεσμών». Σε δεύτερο στάδιο το … «καθαρώς πολιτικό» θα επεμβαίνουν οι Πολιτικοί-Υπουργοί αναβαθμίζοντας τον ρόλο τους έναντι μιας «Επιτροπής ενός κλιμακίου» και θα συζητούν-επιλύουν όσα προκύπτουν σε επίπεδο «θεσμών» - Υπουργών Κρατών και όχι καθημερινά «Υπουργοί με … υπαλλήλους άλλων» να είναι  «ισότιμοι». Επιτροπεία – Επικυριαρχία άλλων στην Ελλάδα ή Επιτροπή Ειδικών Ελλήνων και όχι ΜΟΝΟ «κομματικών-κυβερνητικών για επιβίωση ασκούντων εξουσία με άλλα να λένε την αυγή κι΄άλλα να πράττουν τα μεσάνυχτα». Είμαστε σε μια τανάλια προβλημάτων εσωτερικών κι΄άλλη μια  σφίγγει από το … εξωτερικό. Συμβιβαζόμαστε για τα … «έξω» και εδώ μέσα είμαστε «ασυμβίβαστοι» σε Λύσεις  και Στρατηγική όχι μέχρι το εξάμηνο ή  …τις εκλογές, αλλά για  τουλάχιστον 15-20 χρόνια, για τα σημερινά «πρωτάκια του Δημοτικού» που ΔΕΝ φταίνε ΑΥΤΑ! Επιτέλους η επιβίωση μας με την καλύτερη προοπτική επιβάλει κοινά αποδεκτές λύσεις με τη μεγίστη δυνατή Ενότητα όλων μας. Ας επιλεγεί η δική μας , όχι ... η δήθεν «δική μας» λύση.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη