κίνημα ελευθέρων πολιτών «Πορτοκαλί» - Σύγχρονη Πόλη : Η Ημέρα για το Σύνδρομο Down

κίνημα ελευθέρων πολιτών «Πορτοκαλί» - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ : Η Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Η Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006, με   πρωτοβουλία του συμπατριώτη  μας   γιατρού   Στυλιανού   Αντωναράκη,   καθηγητή    Γενετικής    στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down.
Τα άτομα με σύνδρομο Down μπορούν να   συνεισφέρουν   με   τον τρόπο τους, έχουν τις δικές τους ικανότητες και πρέπει να ενσωματώνονται στην   κοινωνία, στην οποία έχουν αναμφισβήτητα  μια θέση. Αυτήν,   μπορούν   να   την    καταλάβουν όταν   γίνουν αποδεκτά, νιώσουν ασφάλεια και αγάπη και αν όλοι μας είμαστε διατεθειμένοι να   τα   στηρίξουμε,   να τα   καθοδηγήσουμε   διακριτικά    και   να προωθήσουμε την ικανότητα συμμετοχής  τους.
  Η «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ και ο επικεφαλής της Γ. Σαγιάς λέμε όχι στην περιθωριοποίηση, λέμε ναι στην στήριξη των δομών υποστήριξης των συνανθρώπων μας και στο βάθεμα των δράσεών τους.



    Εκ του  Γραφείου Τύπου  
         “Πορτοκαλί “ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ 
                 Χριστίνα Πρίμπα – Λόη

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη