Mαριναρισμένο κουνέλι στα κάρβουνα
- 1 κιλό κουνέλι κομμένο σε μικρές μερίδες
- 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
- 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 200 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ξύσμα & χυμό απο 1 λεμόνι
- 1 κ.γ μέλι
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε σε ένα μπώλ το κουνέλι.
- Σε γουδί πολτοποιείτε το σκόρδο με ελάχιστο αλάτι & προσθέτετε
λίγο φρέσκο θυμάρι & φρέσκο δενδρολίβανο. Βάζετε επίσης 8 κουταλιές
της σούπας ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού και το μέλι.
Ανακατεύετε καλά και με αυτό το μίγμα περιχύνετε το κουνέλι.
- Αφήνετε κατά μέρος να μαριναριστεί μέχρι να ανάψετε τη φωτιά.
- Κατόπιν αφαιρέστε το κρέας από τη μαρινάδα και αλατοπιπερώστε το.
Ψήνετε στα κάρβουνα περίπου για 20 λεπτά, γυρνώντας το σε τακτά χρονικά
διαστήματα και βρέχοντας το με τη μαρινάδα του.
- Συνδυάζεται άψογα με οφτές πατάτες και λαχανικά σχάρας.
http://www.typos.com.cy