Χρήστος Σταϊκούρας: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, συνεχίζουν να «τραβούν την ανηφόρα»

Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, με ευθύνη της Κυβέρνησης, συνεχίζουν να “τραβούν την ανηφόρα”.

Το “αλαλούμ” δε της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Ειδικότερα, στις 23 Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Κουτεντάκης δήλωνε: “Δεν υπάρχει καμία πολιτική “στάσης πληρωμών” στο εσωτερικό ούτε δημιουργία ληξιπρόθεσμων οφειλών”.

Στις 29 Μαρτίου, ο Υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών κ. Χουλιαράκης δήλωνε: “Για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη ότι δημιουργήθηκαν επιπλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές”.

Χθες, 7 Απριλίου, ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης για το Φεβρουάριο 2016.

Σύμφωνα με αυτά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 716.000.000 ευρώ ή κατά 15% από τις αρχές του έτους.

Ενώ, αυξήθηκαν κατά 2,3 δις ευρώ ή κατά 76% από το τέλος του 2014.

Ένα ακόμη δείγμα αναξιοπιστίας και ανικανότητας.

Η κατάσταση θα είχε περιορισμένο ενδιαφέρον αν το κόστος των ιδεοληπτικών πολιτικών ερασιτεχνισμών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και της πολύμηνης καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, με αποκλειστική ευθύνη της, δεν το πλήρωναν όλα τα νοικοκυριά και όλες οι επιχειρήσεις. Δεν το πλήρωνε η χώρα».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη