Συνάντηση του Βουλευτή του Νομού Φθιώτιδος Ιωάννη Σαρακιώτη με το Διοικητή του ΟΑΕΕ

«Συνάντηση του Βουλευτή του Νομού Φθιώτιδος Ιωάννη Σαρακιώτη με το Διοικητή του ΟΑΕΕ».
Με το Διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) Δημήτριο Τσακίρη συναντήθηκε την Τρίτη, 19-4-2016, ο Βουλευτής του Νομού Φθιώτιδος Ιωάννης Σαρακιώτης.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού οργανισμού και οι επικείμενες μεταρρυθμίσεις στον ασφαλιστικό τομέα ενόψει κατάθεσης στη Βουλή στο αμέσως προσεχές διάστημα του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Περαιτέρω, ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να εκθέσει εκτενώς στο Διοικητή, και με τη δικηγορική του ιδιότητα, πρακτικά και νομικά ζητήματα που έχουν ανακύψει σε σχέση με το καθεστώς υπαγωγής ελευθέρων επαγγελματιών στον ασφαλιστικό οργανισμό και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται εκ του λόγου αυτού στην άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας πολλών ελευθέρων επαγγελματιών, που αναγκάζονται να καταφύγουν στη διοικητική δικαιοσύνη προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό και κοινωνικό εγκλωβισμό που υφίστανται, που σε πολλές περιπτώσεις έχει ως αποτέλεσμα να επαπειλούνται έως και με κλείσιμο οικογενειακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες, ενώ έχουν λάβει εξαίρεση ή απαλλαγή από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, ο τελευταίος, θεωρώντας τους αναδρομικά ασφαλισμένους του, τους έχει αυθαίρετα βεβαιώσει οφειλές από μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές τους στον Οργανισμό και με προσαυξήσεις, την ίδια στιγμή που οι πληττόμενοι ασφαλισμένοι καταβάλλουν κανονικά ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Με τον τρόπο που εφαρμόζει ο ΟΑΕΕ, βάσει διευκρινιστικών εγκυκλίων, την κείμενη ασφαλιστική νομοθεσία καταστρατηγείται η βασική αρχή της υποχρεωτικότητας της ασφάλισης σε έναν κύριο ασφαλιστικό φορέα, επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης.

Ο κ. Τσακίρης ευχαρίστησε το βουλευτή για την ενδιαφέρουσα συζήτηση και δεσμεύθηκε να ενσκήψει στα θέματα, που του ετέθησαν, προς εξεύρεση άμεσων λύσεων και πρακτική επίλυσή τους με γνώμονα το σεβασμό των θεμελιωδών αρχών της χρηστής διοίκησης, της καλής πίστης και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης των διοικουμένων.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη