Διήμερο σεμινάριο: Ψυχικές διαταραχές- Διαταραχές επικοινωνίας και μάθησης στην παιδική ηλικία


Διαταραχές επικοινωνίας και μάθησης στην παιδική ηλικία
Διάγνωση και Στρατηγικές Αντιμετώπισης

Σάββατο 16 & Κυριακή 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
11:00 ως 14:00

Εισηγήτριες:
Μπατζιάνα Κωνσταντίνα - Παιδοψυχίατρος
Καράτζιου Νάντια - Λογοθεραπεύτρια
Μπαρλαγιάννη Θάλεια - Ειδική Παιδαγωγός

To NHMA ως πιστοποιημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Κωδ. Αδείας: 2100887), αποτελεί τμήμα του Κέντρου Στήριξης για το Παιδί και την Οικογένεια – ΝΗΜΑ. Στα πλαίσια του κέντρου λειτουργούν τέσσερα τμήματα: τμήμα Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας, τμήμα Λογοθεραπείας & Ειδικής Αγωγής, τμήμα Δημιουργικού Εργαστηρίου και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, όπου στόχος μας είναι να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης στους τομείς της ψυχικής υγείας, της ειδικής αγωγής, της εκπαίδευσης ενηλίκων, της συμβουλευτικής, κ.α.

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του ΝΗΜΑτος, υλοποιεί το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο “Ψυχικές διαταραχές - Διαταραχές επικοινωνίας και μάθησης στην παιδική ηλικία. Διάγνωση και Στρατηγικές Αντιμετώπισης”, στις 16 & 17 Απριλίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΝΗΜΑτος.

Στο διήμερο σεμινάριο θα μιλήσουμε για τα χαρακτηριστικά των παιδιών με ψυχικές διαταραχές, τις μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και τα προβλήματα ομιλίας που παρουσιάζουν. Πιο συγκεκριμένα:

Την 1η ημέρα θα αναλυθούν
• τα είδη των ψυχικών διαταραχών
• και τα συμπτώματα τους

Την 2η ημέρα θα αναλυθούν
• οι συνέπειες
• τα προβλήματα στη σχολική ζωή
• και οι τρόποι αντιμετώπισης τους στο σπίτι και στο
σχολείο

Εισηγήτρια την 1η μέρα θα είναι η παιδοψυχίατρος κα Μπατζιάνα Κων/να, η οποία θα αναλύσει τα είδη των ψυχικών διαταραχών (π.χ. συναισθηματικές διαταραχές, άγχος, φοβίες, κρίσεις πανικού, σχολική άρνηση, μαθησιακές δυσκολίες – δυσλεξία, υπερκινητικότητα, διάσπαση προσοχής, ενούρηση, αυτισμός, σύνδρομο Asperger, τικ, επιθετική συμπεριφορά, άγχος αποχωρισμού, προσκόλληση, αγχώδης διαταραχές και άλλες ψυχιατρικές διαταραχές) και πως τις αναγνωρίζουμε.

Την 2η μέρα η ειδική παιδαγωγός κα Θάλεια Μπαρλαγιάννη και η λογοθεραπεύτρια κα Νάντια Καράτζιου θα αναλύσουν τις συνέπειες και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις ψυχικές διαταραχές στη σχολική τάξη, πόσο επηρεάζεται η σχολική ζωή, ο λόγος, η ένταξη του μαθητή και θα προτείνουν τρόπους παρέμβασης.

θα δοθεί υλικό (checklist) για:
• εύκολη ανίχνευση των ψυχικών διαταραχών
• άμεση παρέμβαση

Το σεμινάριο απευθύνεται σε: γονείς, εκπαιδευτικούς γενικής & ειδικής αγωγής, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κοινωνικούς επιστήμονες, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φοιτητές και σε όσους ενδιαφέρονται για θέματα ψυχικής υγείας στην παιδική ηλικία.

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ (υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να παρακολουθήσει μια ημέρα με κόστος συμμετοχής 25 ευρώ)

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.
Δηλώσεις και εγγραφές στην γραμματεία του ΝΗΜΑτος

Διαδικασία Συμμετοχής
Η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει είτε τηλεφωνικά (2410533737-8), είτε στην γραμματεία του ΝΗΜΑτος και επιβεβαιώνεται με την πληρωμή του ποσού (40 ευρώ).

Η καταβολή των χρημάτων μπορεί να γίνει είτε με απευθείας πληρωμή στην γραμματεία, είτε με κατάθεση των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό του Κέντρου που είναι ο ακόλουθος: EUROBANK (GR6102600230000570200720165) - Δικαιούχος: Γιαννούσης Γεώργιος

Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία του κέντρου από 17:00 έως 21:00 καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή.

ΝΗΜΑ – Στήριξης για το Παιδί και την Οικογένεια
& Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Τ. 2410 533737 | 2410 533738 | 6973179326
M. nhma@otenet.gr| Url. www.nhmacenter.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη