Γιαουρτορεβανί

Επιδόρπια
Γιαουρτορεβανί

Υλικά

    6 αυγά
    800 γρ. γιαούρτι 2%
    300 γρ. ζάχαρη
    1 κουτ. σούπας βούτυρο
    600 γρ. αλεύρι
    1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
    600 γρ. ζάχαρη
    1/2 λίτρο νερό
    3-4 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

    Σε ένα μπόλ χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και τον λιωμένο βούτυρο.
    Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε εναλλάξ τη μαρέγκα και το αλεύρι στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς.
    Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλο βουτυρωμένο ταψί, δεν πρέπει να έχει πάχος πάνω απο δύο δάχτυλα. Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά, επιλέγοντας τη λειτουργία πάνω και κάτω αντίσταση. Στη συνέχεια επιλέγουμε μόνο την κάτω αντίσταση και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτα, για να μην φουσκώσει πάρα πολύ.
    Αφήνουμε το ρεβανί να κρυώσει τελείως και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.

 typos.com.cy


#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!