Στη Μάντρα των «ΦεραροΝτατσουνίστας»: Το «παληό» Ντάτσουν πουλιέται «νέο» Φερράρι (του Γιώργου Σμοκοβίτη)

Στη Μάντρα των «ΦεραροΝτατσουνίστας»
Το «παληό» Ντάτσουν πουλιέται «νέο» Φερράρι
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
Πωλητής πρώτης κλάσης. Σου πουλά όποιο μεταχειρισμένο θέλει σε τιμή του καλύτερου καινούργιου.
Κι όχι μόνο αυτό.
Σε έχει πείσει ότι οδηγείς το «παληό» που αγόρασες σαν να περνάς στο δρόμο με το καλύτερο «νέο» ανοιχτό μοντέλο.
Μάντρα «Τσίπας και Σία».
Έβαλε το σήμα της Ferrari στη μάσκα μπροστά ενός Datsun. Τόβαψε κόκκινο. Γυαλιστερό. Τούκοψε και τον ουρανό. Τόφτιαξε καλοκαιρινό μοντέλο. Το πούλησε. Για Ferrari. Το πλήρωσαν για «Ferrari σε τιμή ευκαιρίας». Μπορούσε τώρα για «πρώτη φορά» και ο … φτωχός να κυκλοφορεί με Ferrari. Με τιμόνι αριστερά. Νέος καπιταλίστας από … «ΚΑΠΙΤΑΛ… κοντρόλ», έχει προηγηθεί σε  … κατασκευή για το … μέλλον. Αλλαξε το «παληό» σύστημα οδηγικής συμπεριφοράς, θα κυκλοφορούσαν όλοι στην αριστερή πλευρά. Γιαυτό και το τιμόνι στο «παληό» DATSUN τόφτιαξε «πρώτη φορά Αριστερά» στην δεξιά, βεβαίως, θέση οδηγού ενός «νέου» Ferrari.
Οι νέοι… «ΦεραροΝτατσουνίστας» τρέχουν στους δρόμους και ήρθαν για να μείνουν.
Όσοι αγόρασαν χωρίς δοκιμή ή έστω γνώση μηχανής στην οδήγηση το παράτησαν στο πρώτο ταξίδι, ή κάηκε μόνο του στο δρόμο τρέχοντας με δήθεν μηχανή Ferrari ένα «ντατσουνάκι για … πατάτες…».
Το γελοίο είναι ότι οι ακόμα οπαδοί της «Ferrari Τσίπας και Σία» οδηγούν με καμάρι το «παληό» DATSUN ως … «άλλο πράμα… νέο … Ferrari» και μάλιστα … ανοιχτό να βλέπουν όλοι το … μεγαλείο τους, αλλά εξαπάτηση για …γέλια και για  κλάματα.
Και να επιμένουν ότι σαν το αμάξι τους άλλο καλύτερο δεν περνάει στους δρόμους στον … κόσμο όλο. Κι΄έχει μια … τεχνολογία και ένα … στυλ, μια ομορφιά, μια … οδήγηση που θα αλλάξει τα δεδομένα οδήγησης στα … ράλλυ αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο.
Θα τους δείτε να κυκλοφορούν περήφανοι στο «παληό» DATSUN ως … μοντέρνοι στο … «νέο» Ferrari. Και ως «καπιταλ κοντρολίστες» κοροϊδεύουν όσους ακόμα δεν οδηγούν «νέο» Ferrari … μοντέλο που αλλάζει τον κόσμο. Που θα κατακτήσει την παγκόσμια αγορά που θα «αλλάξει τα δεδομένα στον κόσμο όλο». Με τη φίρμα μάντρας «Τσίπας και Σία», υπάρχει μόνο ένα. Πρώτη φορά Αριστερά τιμόνι δεξιά σε «παληό» Ντάτσουν για … πατάτες να το πουλούν και να το κυκλοφορούν ως  «ψεκασμένο νέο» Ferrari. Και να καμαρώνεις γιατί … είσαι… άλλο πράγμα. Είσαι … φαν… Φεραροντατσουνίστας με το μπλουζάκι στην … ούγια…να το γράφει με «καπιτάλ-κοντρόλ».
Είναι επικίνδυνοι καθημερινά σε κάθε δρόμο, γιατί κυρίως δεν ξέρουν ΤΙ οδηγούν, αλλά ούτε πώς και πού οδηγούν. Όσοι ξέρουν, θέλουν να είναι πωλητές σε... μάντρες.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗΣ




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη