Γλυκά
Banoffee
ΥλικάΓια τη βάση
- 250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 3 ώριμες μπανάνες
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)
- 1 κουταλιά σούπας κακάο 300 ml κρέμα γάλακτος
- Ξύσμα σοκολάτας
- 1 λίτρο γάλα
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα
- Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύουμε πολύ καλά
- Βουτυρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών
- Αδειάζουμε τη βάση του μπισκότου
- Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι
- Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο
- Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα
- Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα
- Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει
- Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες
- Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο
- Παγώνουμε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας