Banoffee (Μπανόφι)

Γλυκά
Banoffee
Υλικά
Για τη βάση 
  • 250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive 
  • 100 γραμμάρια βούτυρο 
Για την κρέμα
  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο 300 ml κρέμα γάλακτος  
  • Ξύσμα σοκολάτας
  • 1 λίτρο γάλα
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος  σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει 
  3. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα
  4. Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύουμε πολύ καλά 
  5. Βουτυρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών
  6. Αδειάζουμε τη βάση του  μπισκότου 
  7. Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι 
  8. Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο 
  9. Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα 
  10. Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος
  11. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος
  12. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα
  13. Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει 
  14. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες 
  15. Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο 
  16. Παγώνουμε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας
typos.com.cy

 

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!