Εορτή Αγίου Γεωργίου στα Καλύβια Λαμίας

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλυβίων Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε την Δευτέρα του Πάσχα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ανέπτυξε θεολογικά τα περί της θεότητας της Ιησού που αποτελεί και το θεμελιώδες δόγμα της Εκκλησίας μας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι χωρίς την αποδοχή της θεότητας του Χριστού είναι  κενή η πίστης μας. Εάν ο Χριστός δεν αναστήθηκε είναι μάταιη η πίστης. Στην ομιλία του επίσης αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο Γεώργιο και εξήρε το φρόνημα και την πίστη του, που αποτελεί παράδειγμα για τους χριστιανούς.

Στο τέλος της θείας ο Λειτουργίας εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβούλιο απηύθυνε χαιρετισμό ο προϊστάμενος της ενορίας π. Αθανάσιος Κυρίτσης και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την ευλογία του στην πανήγυρη του Ναού και του προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο μια κεντητή εικόνα του Μυστικού Δείπνου. Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Αθανάσιο και ετόνισε ότι για να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο στην ενορία θα πρέπει όλοι μαζί να ολοκληρώσουν την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου.    

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία έψαλλαν δύο Βυζαντινοί υπό τη διεύθυνση του Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας και διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ και του Πρωτοψάλτου του Ναού κ. Γεωργίου Θεολογά και παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Κλειτσάκης, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Ελευθέριος Παπαδόπουλος, ο Διοικητής του 36 Λόχου Διαβιβάσεων Ταγματάρχης Γεώργιος Καρπέτας, άλλοι Αξιωματικοί του Στρατού και πλήθος κόσμου.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη