Υπ. Εργασίας: Προς συνένωση «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΗΦΗ

Την Πέμπτη 26 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Πανελλήνιου Συντονιστικού των Σωματείων Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, βασικό αντίκειμενο της συνάντησης τους, είναι η λεπτομερής ενημέρωση όλων των Σωματείων, μετά τις τελευταίες  εξελίξεις που προέκυψαν στην πρόσφτατη συνεδρίαση της ΟΔΕ παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Θ. Φωτίου.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, η κ. Φωτίου παρουσίασε τις προθέσεις του υπουργείου προκειμένου να προχωρήσει η ενοποίηση όλων των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και ΚΗΦΗ και να υπάρξει άμεσα η μεταβασή τους, στο νέο κοινοτικό πλαίσιο.

Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με την ίδια είναι μετεξέλιξη των προγραμμάτων και ο επανασχεδιασμός τους, σε ένα νέο πλαίσιο πολιτικής για τη φροντίδα της τρίτης ηλικίας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, οι αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από το 2017 με κεντρική στρατηγική επιδίωξη την συνένωση των υπαρχόντων προγραμμάτων για τους ηλικιωμένους (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ κ.α).

Οπως ανακοίνωσε πηγές του υπουργείου, το προσωπικό των υπαρχουσών δομών θα πρέπει να προσληφθεί εκ νέου με διαδικασίες, με τις οποίες θα διασφαλίζεται η μοριοδότηση των εργαζομένων που υπηρετούσαν σε ανάλογα προγράμματα.

Ωστόσο από την κ. Φωτίου, διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις από την κυβέρνηση και ότι θα υπάρξει ενδελεχής διάλογος με  όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να κατατεθούν προτάσεις που θα καθορίσουν και τον τελικό σχεδιασμό του υπουργείου.

Πρόθεση του υπουργείου, όπως υποστήριξε η κ. Φωτίου,  είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και η λειτουργία των προγραμμάτων.

Την ίδια ώρα η θέση των εργαζομένων είναι οι δομές να διατηρηθούν στην υπάρχουσα μορφή καθώς όπως σημειώνουν αποτελούν μια ιδιαίτερη και μοναδική υπηρεσία, η οποία παρέχει πλήρη φροντίδα σε ηλικιωμένα άτομα επιτυχή αποτελέσματα.

http://www.aftodioikisi.gr/

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη