Υλικά
- 1/3 φλ. Ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 μελιτζάνες
- 2 κολοκύθια
- 2 πιπεριές χρωματιστές
- 2 καρότα
- 250 γρ. μανιτάρια
- λίγο θυμάρι φρέσκο
- λίγο φρέσκο βασιλικό
- 3 ζουμερές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 500 γρ. πένες
- 1 λίτρο νερό
- 1 κλασικό κύβο λαχανικών
- 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- λίγο αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας μελιτζάνες, κολοκύθια, καρότα, πιπεριές, μανιτάρια, σκόρδο και κρεμμύδι. Ενώ στη συνεχεία τα βάζουμε σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με τα βότανα ραντίζοντας τα και με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 20″ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC. Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10″ επιπλέον.Ωστόσο βράζουμε το 1 λίτρο νερό με τον κύβο λαχανικών, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε 8 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στα ζυμαρικά με το νερό τους και την παρμεζάνα και τα ρίχνουμε μέσα στα λαχανικά, χωρίς να στραγγίσουμε τα μακαρόνια. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με φέτες ντομάτας και ψήνουμε για 15-20″. Τέλος προσθέτουμε σε κομμάτια την μοτσαρέλα και τα φύλλα βασιλικού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10″.
Πηγή: mastapiranola