Ο Ralfs Sirmacis είναι ο νικητής του SEAJETS Ράλλυ Aκρόπολις 2016!

Ο Ralfs Sirmacis είναι ο νικητής του SEAJETS Ράλλυ Aκρόπολις 2016. 
Ο 21χρονος Λετονός είναι ο νεότερος νικητής στην ιστορία του Ακρόπολις. Ο Λάμπρος Αθανασούλας κατάφερε να τερματίσει 2ος, μόλις 0,1 δλ. μπροστά από τον Jaromir Tarabus! Ο Έλληνας οδηγός έχασε αρκετό χρόνο κινούμενος στη σκόνη του Ranga για 8 χιλιόμετρα, μέχρι να τον προσπεράσει. Ο Kajetan Kajetanowicz σημείωσε ακόμα έναν ταχύτερο χρόνο ειδικής διαδρομής.

Ημερομηνία: 8 Μαΐου
Ημέρα: 2        Flash No: 16
Ειδική Διαδρομή 12: Ελάτεια / Καρυά 2
Μήκος: 33,86 χλμ.
Καιρός: Συννεφιά, 11ο C
Κατάσταση οδοστρώματος: Μαλακό και σκληρό χώμα

1    KAJETANOWICZ Kajetan - BARAN Jaroslaw    FORD Fiesta R5 «Ήταν σκληρό ράλλυ για εμάς. Κερδίσαμε βαθμούς, και είμαι χαρούμενος για αυτό. Μπορούμε να παλέψουμε σε κάθε ράλλυ, όπως είδατε».

2    LUKYANUK Alexey - KAPUSTIN Roman    FORD Fiesta R5 «Δύσκολο σαββατοκύριακο, είχαμε κακοτυχία. Πιστεύω ότι οι θεοί ήταν εναντίον μας, αλλά ήταν καλή εμπειρία. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε, και καταφέραμε πολλά».

3    TARABUS Jaromir - TRUNKAT Daniel        SKODA Fabia R5«Χάσαμε χρόνο στην αρχή, προσπαθήσαμε μετά, είχε σκόνη στην ειδική. Είμαστε ευχαριστημένοι με μία θέση στο βάθρο».

6    JEETS Raul - TOOM Andrus        SKODA Fabia R5 «Καλό ράλλυ, με νέο αυτοκίνητο, χωρίς προβλήματα και λάθη».

8    KASPERCZYK Tomasz - SYTY Damian        FORD Fiesta R5«Ήταν δύσκολο σαββατοκύριακο. Η ειδική ήταν τρελή, φρέναρα όλη την ώρα, τα τακάκια μου καίνε».

9    ATHANASSOULAS Lambros - PANAGIOTOUNIS Elias    SKODA Fabia R5 «Για 15 χλμ. ένα αυτοκίνητο ήταν μπροστά μας και δε μας άφηνε να περάσουμε».

11    SIRMACIS Ralfs - SIMINS Arturs        SKODA Fabia R5 «Προσπάθησα για το καλύτερο. Ήταν καλή εμπειρία για το επόμενο ράλλυ».

17    CHUCHALA Wojciech - DYMURSKI Daniel    SUBARU Impreza WRX STI«Ήταν δύσκολο, το πιο δύσκολο ράλλυ για εμάς και το αυτοκίνητο. Ίσως προσπαθήσαμε να πιέσουμε πολύ σε κάποια σημεία, είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα»

Ημερομηνία: 8 Μαΐου
Ημέρα: 2        Flash No: 15
Ειδική Διαδρομή 11: SEAJETS Ρεγκίνι 2
Μήκος: 11,61 χλμ.
Καιρός: Συννεφιά, 19ο C
Κατάσταση οδοστρώματος: Μαλακό και σκληρό χώμα

1    KAJETANOWICZ Kajetan - BARAN Jaroslaw    FORD Fiesta R5 «Προσπεράσαμε τον Alexey στην ειδική. Δεν έχουμε προβλήματα, όλα καλά».

2    LUKYANUK Alexey - KAPUSTIN Roman    FORD Fiesta R5 «Μάλλον οι Έλληνες θεοί δε θέλουν να τερματίσουμε. Δεν έχουμε καθόλου τούρμπο. Σταμάτησα στην άκρη για να μην εμποδίσω τον Kajto. Θα προσπαθήσω να το επισκευάσω».

3    TARABUS Jaromir - TRUNKAT Daniel        SKODA Fabia R5 «Ωραία ειδική, την ευχαριστηθήκαμε, δεν έχουμε προβλήματα. Θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε, χρειαζόμαστε τους βαθμούς. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη. Οδηγώ κοντά στο 100%, αλλά με προσοχή».

4    BOTKA David - SZELES Peter        CITROEN DS3 R5 Εγκατέλειψε, όπως αναφέρθηκε από ηλεκτρικά.

6    JEETS Raul - TOOM Andrus        SKODA Fabia R5«Δεν είχαμε πρόωρη εκκίνηση. Φυλάμε τα λάστιχα, δεν πιέζουμε, στόχος μας είναι να φτάσουμε στον τερματισμό».

8    KASPERCZYK Tomasz - SYTY Damian        FORD Fiesta R5«Είμαι χαλαρός. Ο χρόνος μας είναι καλός. Θα είμαστε ευτυχείς στον τερματισμό».

10    KOLTUN Jaroslav - PLESKOT Ireneusz        FORD Fiesta R5«Ελπίζω το αυτοκίνητο να τα καταφέρει, έχουμε μία ακόμα ειδική».

11    SIRMACIS Ralfs - SIMINS Arturs        SKODA Fabia R5 «Οδηγήσαμε προσεκτικά. Ο χρόνος είναι καλός, αλλά όχι ο καλύτερος. Θα είμαστε έτοιμοι για την τελευταία ειδική».

17    CHUCHALA Wojciech - DYMURSKI Daniel    SUBARU Impreza WRX STI «Η ειδική ήταν δύσκολη. Όλα δουλεύουν, και αυτό είναι καλό».

18    RANGA Peter - BAN VIKTOR        MITSUBISHI Lancer EVO IX «Έχουμε πολύ υψηλή θερμοκρασία νερού».

24   "IAVERIS JUNIOR" - KOLTSIDAS Spyros    MITSUBISHI Lancer Evo IX Εγκατέλειψε στην ΕΔ 10 έπειτα από έξοδο. Το πλήρωμα είναι καλά.

ΣΧΟΛΙΑ Ο Kajetan Kajetanowicz ήταν και πάλι ο ταχύτερος, αλλά η είδηση είναι πως ο Alexey Lukyanuk αντιμετωπίζει και πάλι προβλήματα. Αυτήν τη φορά με το τούρμπο του Fiesta R5, και θα προσπαθήσει να το επισκευάσει πριν από την τελευταία ειδική του Ράλλυ. Τίποτα άλλο δεν άλλαξε στην κορυφή της γενικής κατάταξης, αφού ο Ralfs Sirmacis εξακολουθεί να ηγείται, με τους Λάμπρο Αθανασούλα και Jaromir Tarabus να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

 Ημερομηνία: 8 Μαΐου
Ημέρα: 2         Flash No: 14
Ειδική Διαδρομή 10: ΕΚΟ Racing Ελευθεροχώρι 2
Μήκος: 17,87 χλμ.
Καιρός: Συννεφιά, 19ο C
Κατάσταση οδοστρώματος: Mαλακό και σκληρό χώμα

1    KAJETANOWICZ Kajetan - BARAN Jaroslaw    FORD Fiesta R5 «Η κατάσταση αλλάζει σαν roller coaster, δεν έχουμε λόγο να πιέζουμε στο 100%. Θα πάρουμε όσους βαθμούς γίνεται».

2    LUKYANUK Alexey - KAPUSTIN Roman    FORD Fiesta R5 «Είναι όμορφη ειδική, στις γραμμές έχεις πρόσφυση. Είχαμε κακοτυχία, αλλά θα προσπαθήσουμε να ευχαριστηθούμε το υπόλοιπο ράλλυ».

3    TARABUS Jaromir - TRUNKAT Daniel        SKODA Fabia R5 «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί σκεφτόμαστε τον τερματισμό. Προσπαθούμε για το καλύτερο, ήταν πολύ καλύτερα από το πρωί».

6    JEETS Raul - TOOM Andrus        SKODA Fabia R5 «Ήταν δύσκολα, γλιστρούσε πολύ και υπήρχαν πολλές πέτρες στην ειδική».

8    KASPERCZYK Tomasz - SYTY Damian        FORD Fiesta R5 «Νομίζω ο δρόμος είναι καθαρός, όλα είναι καλά. Είμαστε πιο γρήγοροι σε αυτό το πέρασμα, αλλά πολλά σημεία γλιστρούσαν πολύ».

9    ATHANASSOULAS Lambros - PANAGIOTOUNIS Elias    SKODA Fabia R5 «Η ειδική έχει αλλάξει. Πιέσαμε, θα περιμένουμε το χρόνο του Tarabus, και ελπίζουμε να έχουμε τελειώσει το ράλλυ εδώ».

11    SIRMACIS Ralfs - SIMINS Arturs        SKODA Fabia R5 «Τώρα είναι όλα καλά, ο δρόμος είναι καλύτερος, μπορούμε να οδηγήσουμε ταχύτερα».

17    CHUCHALA Wojciech - DYMURSKI Daniel    SUBARU Impreza WRX STI «Ο δρόμος δεν είναι τέλειος και το αυτοκίνητο ταλαιπωρήθηκε. Ο χρόνος μας είναι εντάξει».

18    RANGA Peter - BAN VIKTOR        MITSUBISHI Lancer EVO IX «Ήταν πολύ καλύτερα τώρα, αλλά γλιστρούσε».

ΣΧΟΛΙΑ Ο Alexey Lukyanuk σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο Ελευθεροχώρι 2, μπροστά από τον Kajetan Kajetanowicz. Ο Ralfs Sirmacis ήταν ταχύτερος του Λάμπρου Αθανασούλα, οπότε η μεταξύ τους διαφορά διαμορφώθηκε σε 1:30.9 δλ. Ο Έλληνας οδηγός ήταν ταχύτερος του Jaromir Tarabus και διατηρείται στη 2η θέση της γενικής κατάταξης, με διαφορά 38,4 δλ.

Ημερομηνία: 8 Μαΐου
Ημέρα: 2        Flash No: 13α
Service: D

9    ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ Λάμπρος - ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΝΗΣ Ηλίας    SKODA Fabia R5 «Σήμερα ήταν καλύτερα για μας. Πιέσαμε λίγο στην πρώτη ειδική, και στην Ελάτεια λίγο παραπάνω. Στο επόμενο loop δε θα πιέσουμε, καθώς στόχος μας είναι να διατηρήσουμε πίσω μας τον Τarabus και να τερματίσουμε στη 2η θέση».

24    "ΙΑΒΕΡΗΣ JUNIOR" - ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ Σπύρος    MITSUBISHI Lancer Evo IX«Δεν πιέζουμε, ειδικά αφού είδαμε πως ο βασικός μας αντίπαλος εγκατέλειψε. Στη συνέχεια θα κινηθούμε προσεκτικά για να τερματίσουμε, καθώς έχει αρχίσει να πονάει το αριστερό μου χέρι».

25    ΧΑΛΚΙΑΣ Ευθύμιος - ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος        SUBARU Impreza WRX STI Eγκατέλειψαν στην 9η, από πρόβλημα στον κινητήρα.

27    ΠΑΝΤΕΛΗ Πέτρος - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Κωνσταντίνος    MITSUBISHI Lancer EVO X Εγκατέλειψαν από έξοδο στην 9η ε.δ.

51    ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Γιώργος - ΜΑΧΑΙΡΑΣ Λεωνίδας    MITSUBISHI Lancer EVO IX «Η πρώτη και η δεύτερη ε.δ. ήταν καλές για εμάς. Στην 3η, εξαιτίας ενός λάθους στις σημειώσεις, είχαμε μία έξοδο σε μια γρήγορη στροφή με 5η σχέση στο κιβώτιο, και διαλύθηκαν τα ψαλίδια πίσω δεξιά. Επίσης, χάσαμε χρόνο διότι πιάσαμε πάλι τον Χάρη Καλτσούνη και δε μας άφηνε να περάσουμε. Στόχος μας είναι η 2η θέση στον αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος και, αν είναι δυνατόν, να διατηρήσουμε τον καλύτερο χρόνο αγώνα ανάμεσα στα αυτοκίνητα της κατηγορίας Παραγωγής».

52    ΒΕΛΑΝΗΣ Βασίλης - ΒΕΛΑΝΗΣ Ιωάννης    MITSUBISHI Lancer Evo IX Εγκατέλειψαν από έξοδο στην 7η ε.δ.

53    ΝΙΩΡΑΣ Γρηγόρης - ΚΑΚΑΛΗΣ Κωνσταντίνος    SUBARU Impreza WRX STI N12 «Στενοχωρηθήκαμε με την έξοδο των Βασίλη και Γιάννη Βελάνη. Οι ειδικές ήταν ωραίες και πατημένες. Στην Ελάτεια είχαμε ένα κλαταρισμένο ελαστικό 10 χλμ. πριν από τον τερματισμό. Όμως συνεχίζουμε γνωρίζοντας ότι το Ακρόπολις είναι πολύ δύσκολος αγώνας. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά στο δεύτερο loop και να μην έχουμε κάποιο απρόοπτο για όλα τα πληρώματα».

55    ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ Παναγιώτης - ΣΙΔΕΡΑΚΗΣ Θεόδωρος        MITSUBISHI Lancer Evo IX «Η ειδική Ελάτεια ήταν πολύ δύσκολη. Συνεχίζουμε όμως, και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο προόβλημα με το αυτοκίνητο».

56    ΑΛΥΓΙΖΑΚΗΣ Λευτέρης - ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Μιχάλης    MITSUBISHI Lancer Evo IX «Στενοχωρηθήκαμε με την έξοδο των Βασίλη και Γιάννη Βελάνη. Στην επόμενη ειδική ήμασταν επηρεασμένοι και κινηθήκαμε αναγνωριστικά. Η Ελάτεια αισθανθήκαμε ότι είναι ατέλειωτη, αφού, ειδικά από το κομμάτι που στενεύει, γίνεται πολύ κλειστή με πολλές στροφές, με αποτέλεσμα να γίνεται κουραστική και να μετατρέπεται σε ειδική επιβίωσης».

 Ημερομηνία: 8 Μαΐου
Ημέρα: 2         Flash No: 13
Service: D

1    KAJETANOWICZ Kajetan - BARAN Jaroslaw    FORD Fiesta R5 «Το πρωινό ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά σήμερα δεν είχαμε... δουλειά μεταξύ των ειδικών. Όλα πήγαν καλά».

2    LUKYANUK Alexey - KAPUSTIN Roman    FORD Fiesta R5 «Στην τελευταία ειδική πέσαμε σε μια λακκούβα που δεν υπήρχε στις σημειώσεις μας και χτυπήσαμε την εμπρός αριστερή ανάρτηση. Πιστεύω ότι θα την επισκευάσουμε στο Service και θα συνεχίσουμε».

3    TARABUS Jaromir - TRUNKAT Daniel        SKODA Fabia R5 «Χθες ήταν καλύτερα, γιατί σήμερα δεν αισθάνομαι καλά στις ειδικές. Το αυτοκίνητο είναι καλό, δεν είχαμε κλαταρίσματα. Είμαστε ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ, αλλά όχι με την ταχύτητά μας. Ο Λάμπρος είναι τοπικός και πολύ γρήγορος, και χάσαμε χρόνο, αλλά είμαστε ακόμη 3οι. Στενοχωρήθηκα με αυτό που συνέβη στον Lukyanuk».

4    BOTKA David - SZELES Peter        CITROEN DS3 R5 «Το πρωινό ήταν καλό για μας. Επιτέλους, κάναμε τρεις ειδικές χωρίς πρόβλημα. Η πρώτη γλιστρούσε πολύ, η δεύτερη ήταν ταχύτερη και η μεγάλη ήταν πολύ καλή».

6    JEETS Raul - TOOM Andrus        SKODA Fabia R5 «Το πρωινό ήταν καλό για μας, δεν κάναμε λάθη. Η μεγάλη και η δεύτερη ειδική γλιστρούσαν πολύ, κυρίως επειδή είμαστε το τρίτο αυτοκίνητο στο δρόμο. Σήμερα μας άρεσαν περισσότερο οι ειδικές, μας ταιριάζουν καλύτερα».

8    KASPERCZYK Tomasz - SYTY Damian        FORD Fiesta R5 «Το πρωινό ήταν καλό, ήταν δύσκολο να καθαρίζεις το δρόμο. Η πρώτη ειδική γλιστρούσε, το ευχαριστηθήκαμε. Στο δεύτερο loop θα προσπαθήσουμε να είμαστε κάπως ταχύτεροι, αλλά με το νου μας στον τερματισμό, γιατί είναι πολύ εύκολο να έχεις κλατάρισμα ή έξοδο, ειδικά στην τρίτη ειδική».

9    ATHANASSOULAS Lambros - PANAGIOTOUNIS Elias    SKODA Fabia R5 «Σήμερα ήταν καλύτερα για μας. Πιέσαμε λίγο στην πρώτη ειδική, και στην Ελάτεια λίγο παραπάνω. Στο επόμενο loop δε θα πιέσουμε, καθώς στόχος μας είναι να διατηρήσουμε πίσω μας τον Τarabus και να τερματίσουμε στη 2η θέση».

10    KOLTUN Jaroslav - PLESKOT Ireneusz        FORD Fiesta R5 «Ήταν δύσκολο πρωινό για μας, αλλά είναι καλό ότι βρισκόμαστε εδώ. Οι ειδικές είναι ωραίες».

11    SIRMACIS Ralfs - SIMINS Arturs        SKODA Fabia R5 «Νιώθουμε καλά. Είναι λυπηρό που ο Αlexey έχασε τόσο χρόνο. Για το υπόλοιπο μπορώ να χαλαρώσω, μιας και ο επόμενος οδηγός είναι ένα λεπτό πίσω. Πρέπει να συγκεντρωθώ στο ράλλυ, αφού ειδικά η τελευταία ειδική είναι πολύ δύσκολη, και δεν είναι εύκολο να παραμείνεις συγκεντρωμένος στο δρόμο».

17    CHUCHALA Wojciech - DYMURSKI Daniel    SUBARU Impreza WRX STI «Πάλι οι ειδικές ήταν πολύ απαιτητικές, αλλά το πρωινό ήταν καλό για εμάς. Η μεγάλη ειδική ήταν τρομερή, θέλαμε μόνο να επιβιώσουμε. Αυτό το ράλλυ δεν είναι κατάλληλο για αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά είναι διασκεδαστικό και κοντεύουμε στον τερματισμό, που είναι και ο στόχος μας».

18    RANGA Peter - BAN VIKTOR        MITSUBISHI Lancer EVO IX «Στην πρώτη ειδική ήμασταν πολύ προσεκτικοί, αλλά χάσαμε χρόνο γιατί χάσαμε μία διασταύρωση. Η δεύτερη ήταν πολύ καλή, την ευχαριστηθήκαμε, και η Ελάτεια ήταν η δυσκολότερη ειδική που έχω κάνει ποτέ. Είμαστε στη 2η θέση και στόχος μας είναι να τερματίσουμε σε αυτήν».

24    "IAVERIS JUNIOR" - KOLTSIDAS Spyros    MITSUBISHI Lancer Evo IX «Δεν πιέζουμε, ειδικά αφού είδαμε πως ο βασικός μας αντίπαλος εγκατέλειψε. Στη συνέχεια θα κινηθούμε προσεκτικά για να τερματίσουμε, καθώς έχει αρχίσει να πονάει το αριστερό μου χέρι».

 Ημερομηνία: 8 Μαΐου
Ημέρα: 2        Flash No: 12
Ειδική Διαδρομή 9: Ελάτεια / Καρυά 1
Μήκος: 33,86 χλμ.
Καιρός: Ηλιοφάνεια, 11ο C
Κατάσταση οδοστρώματος: Μαλακό και σκληρό χώμα

1    KAJETANOWICZ Kajetan - BARAN Jaroslaw    FORD Fiesta R5 «Απίστευτη ειδική. Πολλές στροφές, χρειάζεσαι πρόσφυση και ισχύ. Την ευχαριστηθήκαμε».

2    LUKYANUK Alexey - KAPUSTIN Roman    FORD Fiesta R5 «Kαταστρέψαμε την ανάρτηση σε μια λακκούβα που δεν υπήρχε στις σημειώσεις. Το αυτοκίνητο δεν ήταν οδηγήσιμο. Έπρεπε να αλλάξουμε το βραχίονα της ανάρτησης».

3    TARABUS Jaromir - TRUNKAT Daniel        SKODA Fabia R5 «O Λάμπρος έκανε πολύ καλό χρόνο. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Δεν ήταν εύκολη ειδική, θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι».

6    JEETS Raul - TOOM Andrus        SKODA Fabia R5 «Ήταν πολύ δύσκολη ειδική. Νιώθουμε καλά».

8    KASPERCZYK Tomasz - SYTY Damian        FORD Fiesta R5 «Ήταν δύσκολα. Κουράστηκα! Όλα καλά, όμως».

9    ATHANASSOULAS Lambros - PANAGIOTOUNIS Elias    SKODA Fabia R5 «Πιέσαμε αρκετά, είναι δύσκολη ειδική, χρειάζεσαι ρυθμό. Ελπίζουμε να είμαστε ταχύτεροι από τον Tarabus».

10    KOLTUN Jaroslav - PLESKOT Ireneusz        FORD Fiesta R5 «Δεν είμαι ευχαριστημένος. Όλα είναι καλά, αλλά η ειδική ήταν μεγάλη και δύσκολη».

11    SIRMACIS Ralfs - SIMINS Arturs        SKODA Fabia R5 «Ήταν πολύ δύσκολο. Κάνει πολλή ζέστη στο αυτοκίνητο, είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς».

17    CHUCHALA Wojciech - DYMURSKI Daniel    SUBARU Impreza WRX STI «Προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε το αυτοκίνητο, στο μέσον της ειδικής είχαμε πρόβλημα με τα φρένα. Καλή ειδική, αλλά σκληρή».

18    RANGA Peter - BAN VIKTOR        MITSUBISHI Lancer EVO IX «Είναι η δυσκολότερη ειδική που έχω κάνει ποτέ. Κουράστηκα πολύ, στο τέλος είναι πολύ τεχνική».

27    PANTELI Petros - KONSTANTINOY Konstantinos    MITSUBISHI Lancer EVO XΕγκατέλειψε, λόγω εξόδου.

ΣΧΟΛΙΑ H μεγαλύτερη ειδική του ράλλυ αποδείχθηκε καταστροφική για τον Alexey Lukyanuk, ο οποίος έσπασε την ανάρτηση και αναγκάστηκε να αλλάξει βραχίονα, χάνοντας πάρα πολύ χρόνο. Ο Λάμπρος Αθανασούλας είναι πλέον 2ος πίσω από τον Ralfs Sirmacis. Ο Jaromir Tarabus βρίσκεται στην 3η θέση, ενώ ο Kajetan Kajetanowicz σημείωσε έναν ακόμα ταχύτερο χρόνο.

 Ημερομηνία: 8 Μαΐου
Ημέρα: 2        Flash No: 11
Ειδική Διαδρομή 8: SEAJETS Ρεγκίνι 1
Μήκος: 11,61 χλμ.
Καιρός: Ηλιοφάνεια, 16ο C
Κατάσταση οδοστρώματος: Μαλακό χώμα

1    KAJETANOWICZ Kajetan - BARAN Jaroslaw    FORD Fiesta R5 «Πιέσαμε πολύ».

2    LUKYANUK Alexey - KAPUSTIN Roman    FORD Fiesta R5 «Είχαμε κλατάρισμα στην πρώτη, χάσαμε χρόνο. Προσπαθούμε να προφυλάξουμε τα λάστιχά μας για την επόμενη ειδική. Θα πιέσουμε στην επόμενη, ανυπομονώ να την οδηγήσω».

3    TARABUS Jaromir - TRUNKAT Daniel        SKODA Fabia R5 «Όλα καλά, η μέρα είναι ακόμη μεγάλη. Η πρώτη ειδική δεν πήγε καλά, θα δούμε».

6    JEETS Raul - TOOM Andrus        SKODA Fabia R5 «Περάσαμε μέσα από νερά. Το αυτοκίνητο φαίνεται ταχύτερο σε σχέση με το Fiesta».

7    DELLA CASA Federico - POZZI Domenico    PEUGEOT 208 T16 Εγκατέλειψαν από πρόβλημα στα φρένα πριν από την ΕΔ 8.

8    KASPERCZYK Tomasz - SYTY Damian        FORD Fiesta R5 «Η κατηφόρα γλιστράει πολύ, είναι δύσκολο να οδηγείς όταν καθαρίζεις το δρόμο. Δεν έχουμε όμως προβλήματα, και είμαι ευχαριστημένος».

9    ATHANASSOULAS Lambros - PANAGIOTOUNIS Elias    SKODA Fabia R5 «Ήταν δύσκολα για εμάς. Η κατηφόρα είναι πολύ γλιστερή και επικίνδυνη. Τα πήγαμε καλά και θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε στην επόμενη, που είναι από τις αγαπημένες μου».

10    KOLTUN Jaroslav - PLESKOT Ireneusz        FORD Fiesta R5 «Είχαμε κλατάρισμα, χάσαμε χρόνο. Είμαστε ακόμη στο παιχνίδι. Έχουμε ακόμα μία ρεζέρβα, ας ελπίσουμε να μην τη χρησιμοποιήσουμε. Η ειδική δεν είχε πρόσφυση, αλλά όλα πήγαν καλά».

11    SIRMACIS Ralfs - SIMINS Arturs        SKODA Fabia R5 «Ωραία ειδική, οδηγήσαμε προσεκτικά. Έχουμε μεγάλη μάχη. Νιώθω καλύτερα τώρα, στην προηγούμενη ήμουν κάπως αγχωμένος».

17    CHUCHALA Wojciech - DYMURSKI Daniel    SUBARU Impreza WRX STI «Πρέπει να κρυώσουν τα φρένα. Συνεχίζουμε μέχρι τον τερματισμό. Όλα πάνε καλά».

18    RANGA Peter - BAN VIKTOR        MITSUBISHI Lancer EVO IX «Δε θέλουμε να κυνηγήσουμε τον Chuchala, αλλά να διατηρήσουμε τη θέση μας. Η κατηφόρα γλιστρούσε πολύ».

27    PANTELI Petros - KONSTANTINOY Konstantinos    MITSUBISHI Lancer EVO X «Η ειδική ήταν καλή. Είναι δύσκολο να καθαρίζεις το δρόμο. Θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε».

ΣΧΟΛΙΑ O Kajetan Kajetanowicz σημείωσε έναν ακόμα ταχύτερο χρόνο. Ο Λάμπρος Αθανασούλας ανέβηκε στην 3η θέση γενικής κατάταξης, 3,1 δλ. μπροστά από τον Jaromir Tarabus. Ο Ralfs Sirmacis ήταν ταχύτερος από τον Alexey Lukyanuk, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Ρώσο στα 20,9 δλ.

 Ημερομηνία: 8 Μαΐου
Ημέρα: 2         Flash No: 10
Ειδική Διαδρομή 7: ΕΚΟ Racing Ελευθεροχώρι 1
Μήκος: 17,87 χλμ.
Καιρός: Ηλιοφάνεια, 12οC
Κατάσταση οδοστρώματος: Σκληρό χώμα

2    LUKYANUK Alexey - KAPUSTIN Roman    FORD Fiesta R5 «Κάναμε 8 χλμ. με κλαταρισμένο λάστιχο πίσω».

3    TARABUS Jaromir - TRUNKAT Daniel        SKODA Fabia R5 «Δεν πήγε πολύ καλά, θα δούμε στη συνέχεια. Ελπίζω να οδηγήσω καλύτερα στην επόμενη».

6    JEETS Raul - TOOM Andrus        SKODA Fabia R5 «Είναι γλιστερά, τα πήγαμε καλά, δεν κάναμε λάθη».

8    KASPERCZYK Tomasz - SYTY Damian        FORD Fiesta R5 «Γλιστράει πολύ, καθαρίζουμε το δρόμο. Θα πιέσω στην επόμενη ειδική».

9    ATHANASSOULAS Lambros - PANAGIOTOUNIS Elias    SKODA Fabia R5 «Το αυτοκίνητο είναι καλό, γυρίσαμε στο μαλακό στήσιμο. Ο ρυθμός μας είναι καλός, δεν πιέσαμε πολύ, γιατί πρέπει να προφυλάξουμε τα λάστιχά μας».

10    KOLTUN Jaroslav - PLESKOT Ireneusz        FORD Fiesta R5 «Είχαμε κλατάρισμα».

11    SIRMACIS Ralfs - SIMINS Arturs        SKODA Fabia R5 «Κάναμε ένα μεγάλο λάθος περίπου στο μέσον της ΕΔ, χτυπήσαμε μια πέτρα και βγήκαμε από το δρόμο. Ευτυχώς δεν είχαμε κλατάρισμα».

17    CHUCHALA Wojciech - DYMURSKI Daniel    SUBARU Impreza WRX STI «Όλα καλά, μπορούμε να οδηγήσουμε πολύ ταχύτερα. Σε κάποια σημεία γλιστρούσε πολύ. Η ΕΔ θα καθαρίσει για αυτούς που ακολουθούν».

18    RANGA Peter - BAN VIKTOR        MITSUBISHI Lancer EVO IX «Καθαρίζουμε τη διαδρομή, γλιστράει πάρα πολύ».

27    PANTELI Petros - KONSTANTINOY Konstantinos    MITSUBISHI Lancer EVO X «Πολύ καλή ειδική».

ΣΧΟΛΙΑ Ο Alexey Lukyanuk είχε κλαταρισμένο λάστιχο για περίπου 8 χλμ. πριν από το τέλος της ειδικής, και έτσι ο Ralfs Simarcis τίθεται και πάλι επικεφαλής του SEAJETS Ράλλυ Aκρόπολις, με διαφορά 17,6 δλ. Ο Λάμπρος Αθανασούλας ξεκίνησε εντυπωσιακά και βρίσκεται πλέον 1,3 δλ. πίσω από τον Jaromir Tarabus στη μάχη για την 3η θέση της γενικής κατάταξης. Ο Kajetan Kajetanowicz σημείωσε για τέταρτη φορά τον ταχύτερο χρόνο στις επτά ειδικές που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη