O Γιάννης Σαρακιώτης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«O Γιάννης Σαρακιώτης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»

Την 5η Ιουνίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μια ημέρα  που θεσπίστηκε με στόχο να μας υπενθυμίζει διαρκώς ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος του πλανήτη και τη διατήρηση των οικοσυστημάτων του. Από το έτος 1972 αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση και αφύπνιση των πολιτών παγκοσμίως σε σχέση με τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης γη και επαπειλούν την ίδια την ύπαρξή μας.

Σήμερα , περισσότερο από ποτέ, που η κλιματική αλλαγή απειλεί τις ήδη λεπτές ισορροπίες του πλανήτη και, κατ’ επέκταση, την καθημερινότητα όλων μας, ο συμβολισμός των εκδηλώσεων της ημέρας αυτής αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Αποτελεί πλέον κοινή συνείδηση ότι το ανθρώπινο είδος για να επιβιώσει είναι αναγκαίο να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους του πλανήτη. Οι εκδηλώσεις με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια από τις πλείστες αφορμές να ευαισθητοποιηθούμε σε αποτελεί χρέος και ευθύνη του καθένα μας ξεχωριστά, αφού με τον προγραμματισμό μικρών αλλαγών στις καθημερινές μας συνήθειες, μπορούμε να συμβάλλουμε καθοριστικά στην προστασία του φυσικού πλούτου που μας περιβάλλει και στη σημαντική εξοικονόμηση των φυσικών πόρων που απολαμβάνουμε.

Αλλά, πρωτίστως, η διαφύλαξη του περιβάλλοντος, πέραν από υπόθεση ατομική, θέμα κοινωνικό ή πολιτιστικό, είναι πρωτίστως θέμα εξόχως πολιτικό. 

Σήμερα, εμείς οι πολιτικοί με τις πολιτικές, που θα προτάξουμε και θα εφαρμόσουμε, καλούμαστε να επανεκκινήσουμε την οικονομία προς την κατεύθυνση μιας βιώσιμης ανάπτυξης που θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη της το κεφάλαιο Περιβάλλον, Οικολογική Ισορροπία, συνετή αξιοποίηση των Φυσικών μας Πόρων, να ζωντανέψουμε την ύπαιθρο, να ανασυγκροτήσουμε την παραγωγή, προτάσσοντας παραγωγικά μοντέλα πράσινης ανάπτυξης με οικολογικό πρόσημο. 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη