Αρνάκι στον φούρνο με ρύζι

Υλικά 

  • 2-2½ κιλά αρνί (από χεράκι), σε μερίδες 
  • 6-8 σκελίδες σκόρδο ή 4-5 φρέσκα σκόρδα, ψιλοκομμένα 
  • 3 κ.σ. βούτυρο (αγελάδος ή γάλακτος)  
  • 2 φλ. ρύζι καρολίνα 
  • χυμός από 3 λεμόνια 
  • αλάτι & πιπέρι 
  • πρόβειο ή αγελαδινό γιαούρτι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα ή στις αντιστάσεις). Πλένουμε καλά το αρνί και το σκουπίζουμε. Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε αλάτι (2-3 κ.σ.) και πιπέρι (1 κ.σ.) και τα ανακατεύουμε καλά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε σχισμές σε διάφορα σημεία του κρέατος και τις γεμίζουμε με το αλατοπίπερο και μία σκελίδα σκόρδο.
Βάζουμε το κρέας σε ένα βαθύ ταψί με 2 ποτήρια νερό, αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά το κρέας αλλά και το ζουμί (νερό) και το σκεπάζουμε καλά με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά.  Ύστερα από 1 ώρα ψησίματος ελέγχουμε αν το φαγητό έχει ζωμό. Αν έχει στεγνώσει, προσθέτουμε νερό.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε το βούτυρο, το ρύζι και τον χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί εντελώς το ρύζι. Ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη (από τη στιγμή που θα πάρει βράση). Το σερβίρουμε ζεστό γαρνίροντας με μερικές κουταλιές πρόβειο ή αγελαδινό γιαούρτι.
Συνταγή: Ελένη Ψυχούλη, φωτο:www.studio.gr, food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Tip: Όσο βράζει το ρύζι φροντίστε να γυρίσετε το κρέας, ώστε να ροδίσει και από την κάτω πλευρά.
Πηγή: alatikaipiperi

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη