Διήμερο εκδηλώσεων για τον μεγάλο Σοβιετικό συνθέτη Ντμίτρι Σοστακόβιτς

Συνθέτης της μεγάλης εποχής του Διήμερο εκδηλώσεων, 15 και 16 Οκτώβρη, για τον μεγάλο Σοβιετικό συνθέτη Ντμίτρι Σοστακόβιτς
Διήμερο εκδηλώσεων για τον μεγάλο Σοβιετικό συνθέτη Ντμίτρι Σοστακόβιτς, με τίτλο «Συνθέτης της μεγάλης εποχής του», διοργανώνει, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτώβρη, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό. Οι εκδηλώσεις και τις δύο μέρες ξεκινούν στις 18.00.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
15 Οκτώβρη
  • Θα προβληθεί βίντεο για τη ζωή του Σοστακόβιτς.
  • Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Θα παρουσιαστεί το Κουαρτέτο Νο. 8 (String Quartet No. 8 in C minor, Op. 110 (1960)) από το Κουαρτέτο Εγχόρδων Δημοτικού Ωδείου Πατρών, καθώς και μουσική που έγραψε ο Σοστακόβιτς για κινηματογραφικές ταινίες. Θα ερμηνεύσουν λυρικοί τραγουδιστές. Στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος.
16 Οκτώβρη
  • Θα μιλήσει ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Θα παρουσιαστεί η 7η Συμφωνία, επονομαζόμενη και του Λένινγκραντ (Symphony No. 7 in C major, Leningrad, Op. 60 (1941)). Πρώτο μέρος (μεταγραφή σε πιάνο για τέσσερα χέρια Levon Atomyan), Ερμηνεύουν: Παρή Παπαδοπούλου και Κριστίν Τοκατλιάν.
  • Θα παρουσιαστεί ακόμα η 5η Συμφωνία (Symphony No. 5 in D minor, Op. 47 (1937)). Ερμηνεύει η Παιδική - Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα. Διευθύνει η Νίνα Πατρικίδου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη