Ραβανί
Υλικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού Σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκι γλυκού baking powder
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
5 αυγά
2 κουταλάκια σούπας βούτυρο ή 4 κουταλάκια της σούπας λάδι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού μαστίχα
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι και την μαστίχα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μίξερ λίγο λίγο και προσεκτικά να μην σβολιάσει και χτυπάμε μέχρι να δέσει.
Ψήνουμε στους 180 για 45-50 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Περιχύνουμε το γλυκό αφού προηγουμένως το έχουμε κόψει σε κομμάτια.
typos.com.cy