Μήνυμα Βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Σαρακιώτη για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη


«Μήνυμα Βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Σαρακιώτη για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη»
Το μήνυμα της επετείου της 17ης Νοέμβρη παραμένει επίκαιρο και μας δείχνει το δρόμο προς την ελευθερία και τη δημοκρατία. Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου ήρθαν να επιστεγάσουν μία περίοδο αγώνων και εξοριών, μία επταετία στέρησης της ελευθερίας η οποία κατέληξε στην εθνική τραγωδία της Κύπρου.
Το Πολυτεχνείο ζει στις καρδιές μας ως συλλογική μνήμη. Ζει καθώς επηρέασε τη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας και τάραξε λιμνάζοντα νερά και συνειδήσεις. Ήρθε να επανεκκινήσει την ιστορία της πατρίδας μας και να ανοίξει το δρόμο της κοινωνικής απελευθέρωσης, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
Δεν ξεχνάμε γιατί η μνήμη είναι προϋπόθεση ενός καλύτερου μέλλοντος. Θυμόμαστε ότι τίποτα δε χαρίστηκε. Η ελευθερία και η δημοκρατία μας είναι χτισμένη πάνω στο αίμα και στους αγώνες των προηγούμενων γενεών, για τις οποίες είμαστε περήφανοι και οφείλουμε να ακολουθούμε το παράδειγμά τους.
«Ναι» στη δημοκρατία – «Όχι» στο φασισμό

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη