5ος αγώνας ορεινού δρόμου «Στα Χνάρια του Δευκαλίωνα»

ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 5Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΄΄ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ΄΄
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ <<ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ>>

Ο Δευκαλίων και η γυναίκα του η Πύρρα ήταν οι μόνοι άνθρωποι που διασώθηκαν από τον περίφημο κατακλυσμό και συνέθεσαν το ανθρώπινο γένος. Λέγεται ότι μετά από τον κατακλυσμό και την καταστροφή που αποφάσισε να φέρει ο Δίας, ο Δευκαλίων, ύστερα από προτροπή του πατέρα του, έφτιαξε μία κιβωτό που προσάραξε στην αρχαία Λυκώρεια, σημερινή Λιάκουρα, το πιο ψηλό σημείο του Παρνασσού. Πετώντας τις  πέτρες που μετασχηματίζονταν σε άνδρες και γυναίκες, ο Δευκαλίων με τη Πύρρα δημιούργησαν απ’την αρχή την ανθρωπότητα. Παράλληλα, απέκτησαν και δικά τους παιδιά: τον Αμφικτύων, την Πρωτογένεια, τη Μελανθώ, τον Πρόνοο, τον Μαραθώνιο, την Πανδώρα τη νεότερη, τη Νύμφη Θυία και τον Έλληνα, από όπου πήρε το όνομα του αργότερα το ελληνικό έθνος.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΥΘΟ

Το βουνό του Παρνασσού, ξακουστό όχι μόνο γιατί εκεί ανασυντέθηκε το ανθρώπινο είδος αλλά και γιατί εκεί βρίσκεται το Κωρύκειο Ανδρο, ένα θαυμαστό μέρος που απαντάται όχι μόνο στο μύθο αλλά και στους συγγραφείς του αρχαίου κόσμου: «είναι το πιο αξιοθέατο από όλα τα σπήλαια που είδα», επισημαίνει ο Παυσανίας, που τον 1ο αι. μ.Χ περιηγήθηκε στις ομορφιές του. Από τον ίδιο πληροφορούμαστε ότι υπήρχε τότε τρεχούμενη πηγή μέσα στο χώρο της σπηλιάς.
        Η διαδρομή προς το Κωρύκειο Άντρο είναι φανταστική. Από πολύ κόσμο περιγράφεται πως πρόκειται για έναν από τους συναρπαστικότερους περιπάτους παγκοσμίως. Η εντυπωσιακή θέα και το ωραιότατο φυσικό τοπίο μας κάνουν να θέλουμε να επισκεφτούμε το μέρος αυτό και να κάνουμε πεζοπορία θαυμάζοντας το τόπο των προγόνων μας.

       Ευχαριστούμε πολύ την αθλήτρια κυρία Ασημίνα Ιγκλέζου για τη φωτογράφιση και τον Ελληνικό Όμιλο Τριάθλου και αθλημάτων μεγάλης διάρκειας για τη παραχώρηση της Δάδας.






 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη