Ο Φοιτητικός Σύλλογος ΣΘΕ για τα γεγονότα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Λαμία, 09-11-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τις τελευταίες ημέρες, οι φοιτητές της Σχολής Θετικών Επιστημών στην Λαμία, παρακολουθούμε με αποτροπιασμό την ρατσιστική στάση μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου πάνω στο ζήτημα της ένταξης προσφυγόπουλων στις σχολικές τάξεις.
Παρακολουθήσαμε γονείς και μη, να επιδίδονται σε φασιστικά παραληρήματα, τόσο στις Συνελέυσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οσο και στα Λαμιώτικα ΜΜΕ τα οποία έσπευσαν με τόσο πάθος να τους δώσουν βήμα, ωστε να ξεδιπλώθεί ρητορική μίσους απέναντι σε παιδία προσφύγων. Δηλώσεις, οι οποίες αν και ξεκινούν με την φράση “Δεν είμαστε ρατσιστές αλλα...”, θα τις ζήλευαν και οι πιο φανατικοι υπέρμαχοι ακροδεξιών ιδεολογιών.
Παρακολουθήσαμε επίσης εικόνες ξενοφοβίας και έκδηλου ρατσισμού στην διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 07 Νοεμβρίου έξω από το Δημοτικό Σχολείο.
Ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσσαλίας  καταδικάζει τις παραπάνω συμπεριφορές και θεωρεί ότι στο δικαίωμα των παιδιών για μόρφωση, δεν χωράνε εθνικές ή θρησκευτικές διακρίσεις. Γνωρίζει πολύ καλα οτι το πρόβλημα με την εναντίωση των γονέων στην φοίτηση προσφύγων δεν είναι ούτε υγειονομικό, ούτε το ότι τα ίδια τα προσφυγόπουλα δεν θα αισθάνονται “άνετα” δίπλα στα ελληνόπουλα λόγω πολιτισμικών διαφορών.Το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Είναι η υιοθέτηση μιας ακραίας ιδεολογίας που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε έξαρση.
Τέλος, ο Φοιτητικός Σύλλογος δηλώνει πως οι φοιτητές της Σχολής Θετικών Επιστημών, σαν κομμάτι αυτής της κοινωνίας, θα βρίσκονται έμπρακτα πλάι στους πρόσφυγες και σε όλες εκείνες τις ομάδες πολιτών που στέκονται αλληλέγγυοι, αλλά θα βρίσκονται απέναντι σε οποιαδήποτε συμπεριφορά δεν ειναι ανθρώπινη.


Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Θετικών Επιστημών
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη