Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Λαμιέων Βασίλειου Νταφλούκα

Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Βασίλειου Νταφλούκα

Λαμία, 7 Νοεμβρίου 2016
Παραβρέθηκα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου,  κατόπιν αιτήματος πολλών Γονέων, προκειμένου με την ιδιότητα μου ως Δημοτικού Συμβούλου να συνεισφέρω στην καλύτερη και σφαιρικότερη ενημέρωση γύρω από το θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στις Θερμοπύλες.
Σε κάθε περίπτωση δεν είμαι αντίθετος στην έλευση και φοίτηση προσφυγόπουλων σε οποιοδήποτε σχολείο επιλεγεί με εκπαιδευτικά κριτήρια και προφανώς υποστηρίζω το συνταγματικό δικαίωμα που έχουν όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην πατρίδα μας, ανεξάρτητα χρώματος και θρησκείας, στην εκπαίδευση.
Η αντίδραση μου, όπως αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συλλόγου, ήταν πέρα από όσο έπρεπε έντονη αλλά οφείλεται στο γεγονός ότι οι Γονείς και Κηδεμόνες του Σχολείου ουδέποτε ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση του Σχολείου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τους σχεδιασμούς ώστε να είναι σύμμαχοι και συμπαραστάτες στην προσπάθεια αυτή ή να εκφράσουν τη διαφορετική τους άποψη. Αντίθετα, επιλέχθηκε μια διαδικασία εκ των υστέρων ενημέρωσης που δεν συνάδει με τις δημοκρατικές διαδικασίες που πρέπει να χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του σχολείου του 21ου αιώνα. Λανθασμένοι χειρισμοί  που οδήγησαν το 90% των γονέων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, να μην επιτρέψουν σήμερα στα παιδιά τους να συμμετέχουν στα μαθήματα τους.

Βασίλειος Νταφλούκας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαμιέων

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη