Μήνυμα Βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Σαρακιώτη για την επέτειο του Γοργοποτάμου

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2016
«Μήνυμα Βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Σαρακιώτη για την επέτειο του Γοργοποτάμου»
Όταν αναφερόμαστε στην ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου στις 25 Νοεμβρίου 1942, αναφερόμαστε σε μία από τις σημαντικότερες πράξεις ηρωισμού της Εθνικής Αντίστασης. Αναφερόμαστε σε μία κορυφαία στιγμή επίδειξης κοινού πνεύματος, αδελφοσύνης και ενότητας εκ μέρους των δύο μεγαλύτερων αντάρτικων ομάδων της περιόδου της Κατοχής.
Συνηθίζεται να εκφράζεται η άποψη ότι «χωρίς Ζέρβα δε γινόταν, χωρίς Άρη δεν πετύχαινε» και πράγματι, έτσι είναι. Η συνεργασία των δύο ομάδων έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα αποκοπής του ανεφοδιασμού των γερμανικών στρατευμάτων στη Βόρειο Αφρική στρέφοντας τα βλέμματα των αγωνιζόμενων λαών στη χώρα μας. Διαχρονικά διακυβεύματα και διαχρονικά μηνύματα, από τα οποία οφείλουμε όλοι να διδασκόμαστε.
Η 74η επέτειος από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου βρίσκει την Ελλάδα ενώπιον νέων προκλήσεων και δυσκολιών, οι οποίες μπορούν να ξεπεραστούν μόνο μέσα από κοινή προσπάθεια, με ειλικρινή συνεννόηση και με αίσθημα ευθύνης προς την κληρονομιά των προγόνων μας και προς το μέλλον των παιδιών μας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη