Χοιρινό κρέας με λαχανικά στη γάστρα!

Ένα καθαρά χειμωνιάτικο φαγητό είναι το χοιρινό στη γάστρα.. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και θέλει φαντασία στα υλικά για το ιδανικό γευστικό αποτέλεσμα..

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό κρέας 
  • 2 ξερά κρεμμύδια 
  • 2 μεσαίες πατάτες 
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • χυμός 1 πορτοκάλι 
  • χυμός μισού λεμονιού
  • ½ κουτ. σούπας ρίγανη
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα 
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά το κρέας, το μαρινάρουμε με ρίγανη και μουστάρδα (1 κουτ. σούπας), το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στη γάστρα.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και τα ρίχνουμε στη γάστρα, ανακατεύουντάς με το κρέας. Προσθέτουμε το νερό, το λάδι και ψήνουμε το κρέας για 2 ώρες στους 220 βαθμούς.
Ενώ ετοιμάζεται το κρέας, αναμειγνύουμε το πορτοκάλι, το λεμόνι και 1 κουτ. σούπας μουστάρδα και το ρίχνουμε στο φαγητό μας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο με ανοιχτή γάστρα στους 180 βαθμούς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του, ενώ γυρίζουμε το κρέας ανά μισή ώρα, για να ψηθεί καλά.  Αν έχετε ξυλόφουρνο, μη διστάσετε να το ψήσετε εκεί..
Πηγή: livecity

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη