Κέικ πορτοκάλι με καρύδια ή αμύγδαλα

 Γλυκά
Κέικ πορτοκάλι με καρύδια ή αμύγδαλα
Υλικά:


    550 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    3 αυγά
    1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
    1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
    325 gr μαργαρίνη ή βούτυρο
    7-8 κουταλιές σούπας καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα
    ξύσμα φλούδας από ένα πορτοκάλι
    (προαιρετικά: μαρμελάδα πορτοκάλι, φέτες πορτοκαλιού κομμένες ημικύκλια για γαρνίρισμα, ζάχαρη άχνη, κανέλα)

Εκτέλεση:
    Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο, το οποίο το έχουμε εκτός ψυγείου ή το ζεσταίνουμε λίγο.
    Χτύπαμε στο μίξερ τα δύο υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
    Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
    Όταν δούμε ότι έχουν αναμειχθεί καλά τότε αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
    Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα ή τα καρύδια.
    Έχουμε ανάψει το φούρνο μας να προθερμανθεί.
    Σε ταψί ή φόρμα στρογγυλή ή δύο μακρόστενες φόρμες για κέικ που πρώτα έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με αλεύρι (για να μη κολλήσει το υλικό και να βγαίνει εύκολα όταν πια θα έχει ψηθεί) ρίχνουμε τη ζύμη μας και φροντίζουμε να έχει απλωθεί ομοιόμορφα.
    Το ψήνουμε για 50-60 λεπτά σε θερμοκρασία 180 βαθμούς.
    Αν θέλουμε, αφού το βγάλουμε από τη φόρμα κι έχει κρυώσει μπορούμε να αλείψουμε το κέικ πορτοκάλι γύρω με μαρμελάδα και να το στολίσουμε κολλώντας πάνω τις φρέσκες φέτες πορτοκαλιού.
    Μια άλλη πρόταση είναι να πασπαλίσουμε το κέικ πορτοκάλι με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα.
typos.com.cy

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη