«Επιγραφές Πολίτη - Για Αξιοποίηση Αμφικτυονιών σε Ενότητα και με Θερμοπύλες», (του Γιώργου Σμοκοβίτη)

Επιγραφές Πολίτη
Για  Αξιοποίηση  Αμφικτυονιών
σε Ενότητα και με Θερμοπύλες
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ

Έχοντας επισκεφθεί επανειλημμένα προς τούτο χώρους – κοινότητες, έχοντας υποβάλει ΚΑΙ κείμενο με κατάλογο 200 υπογραφών του ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ που κατέθεσα προ ετών… «διά … ενεργειών μου» από πλευράς λαού ΚΑΙ στις Αρχές του Κέντρου – συναρμόδια Υπουργεία, χωρίς ακόμα επί ΧΡΟΝΙΑ να έχει γίνει υλοποίηση έστω και δια ανεγέρσεως στοιχειωδώς ενός Μνημείου στον χώρο Αμφικτυονιών στην περιοχή μας. Εν προκειμένω δεν με ενδιαφέρει απλώς και μόνο η θεωρητική – τεκμηρίωσή ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ, των Αμφικτιονιών, και του ΤΟΠΟΥ τους, αλλά κυρίως Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ με συγκεκριμένες ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ στο σήμερα και προς το ΜΕΛΛΟΝ προς όφελος Ανθρώπων περιοχής και παγκοσμίως.
Επαναφέρω την τελευταία αίτησή μου σήμερα ΚΑΙ προς τους 5 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του Νομού ζητώντας την καθενός «τοποθέτησή» τους πριν τοποθετήσω Επιγραφές πολίτη (το έχω πράξει στο παρελθόν για άλλο επιτυγχάνοντας σκοπό) με την πρόσκληση προς όλους: «Ω ξειν αγγέλειν ότι ΕΔΩ και ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ» μαζί με τους αξεπέραστους στους αιώνες ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑ (και Αχιλλέα) στην «Αρχαία χώρα των Ελλήνων». Η τελευταία αίτησή μου είχε επί λέξει:
«Αξ-μοι Κύριοι,
    Κρίνοντας ότι η απουσία ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΡΩΤΩΝ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΩΝ στην περιοχή μας  αποτελεί επί χρόνια ζημιά με απώλεια ποικίλου όφελους από την προ πολλού Ανέγερσή του,

ΖΗΤΩ
να ενημερωθώ ΤΙ ή ΠΟΙΟΣ εμποδίζει επί χρόνια την Ανέγερσή του ή έστω ΠΟΙΑ επιχειρήματα ΠΟΙΩΝ επικρατούν για την ΜΗ Ανέγερσή του όταν κατά την κρίση μου μόνο οφέλη θα προκύψουν, εφικτή είναι η δημιουργία του και πλην ενδεχομένως “αρνητών” αμελητέας ποσότητας και “ποιότητας ουσίας αντίθετων επιχειρημάτων” η συντριπτική πλειονότητα-ολότητα  βούλησης ΠΟΛΙΤΩΝ συνηγορεί ΥΠΕΡ της Ανέγερσής του. Αλλοιώς, Πότε θα ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ, ΕΔΩ.
    Έχω επανειλημμένα, όπως και σε άλλες προτάσεις μου, αναλυτικά εκθέσει όλα όσα επιχειρήματα ΥΠΕΡ Ανέγερσης του είτε στις Θερμοπύλες, είτε στον “κόμβο Ανθήλης” (λόγω θέσης προβολής του) είτε στον χώρο “συνέλευσης ΠΡΩΤΩΝ Αμφικτυόνων” με αξιοποίηση ευρύτερα του χώρου και θεσμοθετημένες κατ' έτος ολονέν ευρύτερες εκδηλώσεις-συναντήσεις πανελλήνιας και διεθνούς προοπτικής. Θα ΕΠΙΜΕΙΝΩ ότι είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ παγκοσμίως σύμπτωση Αμφικτυονίες ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Θερμοπύλες-Λεωνίδα-απλών Θεσπιέων, αξεπέραστων ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ υπερασπιστών ελευθερίας πόλεων-κρατών, λαών, εθνών, Πολιτισμού, στην περιοχή μας. Η Αναφορά-αίτημα  προφανώς αφορά σε θέμα παγκόσμιας εμβέλειας και δεν αφορά μόνο στην “περιοχή μας”
Με τιμή ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗΣ».

Υπόψη ότι: ολόκληρο Τέμενος στον Αρχαίο Ελαιώνα θα αποπερατωθεί και θα δοθεί σε λειτουργία μέχρι τον Απρίλιο. Χρόνια ΕΔΩ ούτε ένα… Μνημείο… ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΩΝ…μόνο  το ΜΗΔΕΝ. Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για έστω ένα Μνημείο ΤΩΡΑ και μετά να έρθει και η Αξιοποίηση όλου του χώρου;
ΕΝΙΑΙΟΣ χώρος Θερμοπυλών – Αμφικτιονιών ΚΑΙ Ενότητα παγκοσμίως ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ Θερμοπυλών – Αμφικτιονιών, σε ΟΜΟΡΟ χώρο τους. Η ένταξη του ΕΡΓΟΥ στο ΕΣΠΑ είναι ανάγκη. Ιστορία – Πολιτισμός – Τουρισμός. Μια άλλη «Αρχαία Ολυμπία ΚΑΙ με Αγώνες Πνεύματος» ΕΔΩ στο Κέντρο της Ελλάδας, με τεράστια ΟΦΕΛΗ και παγκόσμια προβολή, ιδιαίτερα Αμφικτυονιών στις σημερινές «συγκυρίες» στην περιοχή και παγκοσμίως.
Σε χρόνια επιμονής θα προσθέσω και άλλο χρόνο αναμονής μου. Πράξη Προβολής Πνεύματος και χώρου Αμφικτιονιών από τα βάθη των αιώνων στην Γη Αρχαίων Ελλήνων (και ιδιαίτερης πατρίδας σύγχρονων Στερεοελλήνων) και σήμερα και στο Μέλλον σε όλη τη Γη Ανθρώπων (Σεβασμός του Δικαίου, των ΣΥΝΘΗΚΩΝ, ειρηνική διευθέτηση διαφορών, αλλά και Ενότητα και συμμαχίες έναντι ΚΙΝΔΥΝΩΝ έξωθεν).
Πόσο ΕΠΙΚΑΙΡΟ είναι ΣΗΜΕΡΑ; Ιδιαίτερα σήμερα. Ιδιαίτερα στην περιοχή ΜΑΣ και στον Κόσμο; Πόσο επιτακτική ανάγκη και όφελος η Αξιοποίηση από Εδώ της ΚΑΘΑΡΗΣ ρίζας Πνεύματος συγχρόνων παγκοσμίων Οργανισμών και Ενώσεων (Ο.Η.Ε. – Ε.Ε. κ.ά.) που χωρίς ΦΩΣ Αρχαίων Αμφικτιονιών παγκοσμίως οι ΠΡΑΞΕΙΣ τους δεν θα είναι και τόσο… «φωτεινές» αν δεν έχουν σύνδεση με το Πρώτο Πνεύμα των Πρώτων από ΕΔΩ Αμφικτιονιών.
Θα αφήνουμε χωρίς Πράξη Φωτός Αξιοποίησης ΤΟΥΣ και στην «τοπικά περιοχή μας» και στην «ευρύτερη περιοχή» και παγκοσμίως ΤΩΡΑ; Ιδιαίτερα ΤΩΡΑ και ΕΔΩ προβολή Αρχών – Αξιών Προόδου Ανθρωπότητας. Τι θα κοστίσουν κοινές Πράξεις Εκπροσώπων μας; Ποιο το όφελος της Πράξης τους και ποιο το συνεχιζόμενο κόστος – Ζημία ΟΛΩΝ από συνεχιζόμενη Αδράνειά τους; Στο κάτω της γραφής θα περιμένουμε έναν … Ομπάμα να μας μιλήσει για τον ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ και εμείς αναξιοποίητο θα έχουμε, χωρίς μια Σχολή Ελληνικού Πολιτισμού σε Πανεπιστήμιο στο κέντρο της Ελλάδας μιας Ελλάδας ΣΤΕΡΕΑΣ;
Αυτονόητο, βεβαίως, δικαίωμα του να συμπαραταχθεί ή να αντιταχθεί ή σιωπών όποιος επιθυμεί με όποιον τρόπο κρίνει Πολίτης, όχι όμως και «εκπρόσωπος αδρανών ή σιωπών», και όχι μόνο οι Περιφερειάρχες, εν συνειδήσει ουσίας Πολιτεύματος, να απαντούν σε αιτήσεις ΠΟΛΙΤΩΝ για τα ΚΟΙΝΑ τιμώντας «το αντιπροσωπευτικό σύστημα» και τους Εντολείς – μέλη του Εκλογικού σώματος. Ο ίδιος αυτό πιστεύω για τα κοινά, αυτό όχι λέγω αλλά πράττω. Και εν Δημοκρατία, νομίμως και πολιτικώς για τέτοιες πράξεις, ουδεμία έχουν ανάγκη προηγούμενης έγκρισης οι Πολίτες.  

Υ.Γ.: Όσον αφορά τον Ανδριάντα του Λεωνίδα, σκέψη επαναφέρω προς κρίση: ΓΙΑΤΙ να είναι «κρυμμένος» χωρίς οπτική επαφή – ΘΕΑ – ως πόλος έλξης σε ΧΙΛΙΑΔΕΣ διερχόμενους από την Εθνική Οδό – Ε65 – με τα κυπαρίσσια γύρω-γύρω να τον «κρατάνε κρυφό» αθέατο από τον κύριο όγκο οφθαλμών – νου – καρδιάς διερχομένων την Εθνική Οδό; Κάποιοι από αυτούς θα προσελκυθούν να παρακάμψουν ενώ τώρα ΚΑΝΕΝΑΝ δεν βλέπουν ΛΕΩΝΙΔΑ από … εκεί … έστω κι΄αν ψάχνουν «περνώντας να τον βλέπουν». Πως μπορεί καλύτερα να γίνει; α) Να φύγουν τα κυπαρίσσια ή έστω αυτά που είναι προς τον Ε65 ώστε να ελευθερωθεί ΘΕΑ-Έλξη επισκεπτών και να ΦΑΙΝΕΤΑΙ μακρόθεν (ας μπουν στα πλαϊνά ή τι ανάγκη και κυπαρίσσια ολόγυρα;), β) όταν τοποθετήθηκε ΕΤΣΙ, τότε, ο κύριος όγκος, ο ΜΟΝΟΣ δρόμος ΟΛΩΝ ήταν αυτός προς τον οποίον τώρα είναι στραμμένος ο Ανδριάντας (και πίσω του κυπαρίσσια και πλάϊ). Αλλά σήμερα αυτός ο δρόμος καθημερινά είναι σχεδόν νεκρός και οι διερχόμενοι από την νέα Εθνική οδό ΟΥΔΕΝΑ βλέπουν και με τα κυπαρίσσια γύρω του. γ) ΑΝ στραφεί (στην ίδια θέση – τοποθεσία ) ο Ανδριάντας (αφαιρώντας ή και μετατοπίζοντας κυπαρίσσια) θα είναι πανταχόθεν ΟΡΑΤΟΣ σε ΟΛΟΥΣ αλλά και: το δόρυ του να είναι  στραμμένο ή προς το Πεδίο Μάχης (έχει νόημα) ή συμβολικά σε θέση ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ – Υπερασπιστή Ελευθερίας Ανθρώπου – Πατρίδας – Έθνους –  Πολιτισμού  ΠΡΟΣ τον χώρο Αμφικτυονιών (έχει νόημα) ενώ ΤΩΡΑ δείχνει προς … (πού; γιατί;) εκτός του Πεδίου Μάχης. Εν πάση περιπτώσει η σκέψη είναι να είναι ορατός και όχι «κρυμμένος» από τον κύριο όγκο χιλιάδων διερχομένων από την Εθνική Οδό, από ΟΛΟΥΣ. Σωστά; Το πράττουμε. Λάθος; «Αναλαμβάνω την … ευθύνη» της λάθος … πρότασης για την θέση του Λεωνίδα.
Αλλά … την «τοποθέτηση» των Βουλευτών επί των Αμφικτυονιών, για την αξιοποίησή τους, την περιμένω και πιστεύω σύντομα.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη