Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία: Ανοιχτά σχολεία για όλα τα προσφυγόπουλα.


     Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία: Ανοιχτά σχολεία για όλα τα προσφυγόπουλα
  Με δυο μήνες καθυστέρηση θα ξεκινήσουν το σχολείο στη Λαμία τα προσφυγόπουλα που διαμένουν προσωρινά στο κέντρο φιλοξενίας των Θερμοπυλών.
Τα παιδιά αυτά όμως ως παιδιά ενός "κατώτερου θεού" δεν θα φοιτήσουν σε κανονικά πρωινά σχολεία αλλά σε απογευματινά σχολεία μόνο για πρόσφυγες, σχολεία-γκέτο. Δεν τους δίνεται η δυνατότητα να συναναστραφούν με Έλληνες και ξένους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία μας και θα είναι αποκλεισμένα από τις άλλες σχολικές δραστηριότητες.
  Εικόνες ντροπής, μίσους και έκδηλου ρατσισμού όμως εκτυλίχθηκαν στη συνέλευση γονέων και κηδεμόνων στο 6ο Δημοτικό σχολείο της πόλης μας με αφορμή την απόφαση για φοίτηση στο σχολείο μικρών προσφυγόπουλων.
  Τα όσα ξενοφοβικά και ρατσιστικά συνέβησαν και ειπώθηκαν, από μια μικρή μειοψηφία ατόμων σίγουρα δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των περίπου 500 γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Αυτό άλλωστε επισημαίνεται και στην τελευταία ανακοίνωση του Δ.Σ του συλλόγου γονέων που διαχωρίζει τη θέση του από αυτούς, αλλά επιμένει όμως σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Πρωταγωνιστικό ρόλο στα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης είχε Δημοτικός Σύμβουλος της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
Με ποιά ιδιότητα βρέθηκε εκεί, αφού δεν ήταν γονέας ή κηδεμόνων μαθητή; Παραβρέθηκε θεσμικά ως δημοτικός σύμβουλος;
    Πέρασαν μέρες απ αυτό το γεγονός. Η δημοτική αρχή επέλεξε την σιωπή. Όμως το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.
Κύριε Δήμαρχε, συμφωνείτε με τις ενέργειες του συμβούλου σας, επικροτείτε αυτές τις τραμπουκικές ρατσιστικές ενέργειες και δηλώσεις;
Αν όχι, οφείλατε και ΟΦΕΙΛΕΤΕ να πάρετε άμεσα θέση και να υπερασπιστείτε στην πράξη και όχι στα λόγια το δικαίωμα των μικρών προσφυγόπουλων στη μόρφωση!
  Είναι η εικόνα της πόλης και το μήνυμα που εκπέμπεται με εικόνες χειρότερες του Ωραιοκάστρου.
  Είναι δυνατόν σε μια πολιτισμένη δημοκρατική και ανθρώπινη κοινωνία, να μην υπάρχει χώρος, θέση, αγκαλιά, για λίγα ανυπεράσπιστα κατατρεγμένα προσφυγόπουλα;
  Αγωνιζόμαστε ώστε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από οικονομική θέση, εθνικότητα, γλώσσα, θρησκεία να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της παιδείας.
  Έλληνες και πρόσφυγες μαζί θα ζήσουμε όσο καιρό χρειαστεί και μαζί θα παλέψουμε να σταματήσουν οι πόλεμοι που γεννούν τη δυστυχία και αναγκάζουν τους λαούς σε προσφυγιά.
  Εχθρός μας δεν είναι ο πρόσφυγας. Εχθρός μας είναι αυτός που τον έκανε πρόσφυγα!
  Αυτή είναι η απάντησή μας στην ξενοφοβία, στο ρατσισμό, το μίσος.
                          ΚΑΛΟΔΕΧΟΎΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη