Γραμματεία Γυναικών ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ: Ισότητα και πάταξη της βίας κατά των γυναικών και μέσα στα HOT-SPOTS!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την πάταξη της βίας κατά των γυναικών, η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ , δεσμεύεται να απαιτήσει την άμεση υιοθέτηση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και πάταξη της βίας κατά των γυναικών καθώς και την εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας για τα Δικαιώματα των Θυμάτων.

Προτείνουμε την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, με ενίσχυση της νομοθεσίας, δίωξη και αυστηρή τιμωρία των δραστών, ενίσχυση των δομών στήριξης των θυμάτων, αντισεξιστική εκπαίδευση και διδασκαλία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης.
Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, καλεί την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εξασφαλίσουν άμεσα την προστασία των γυναικών και των δικαιωμάτων τους και μέσα στα HOT-SPOTS.
Στα HOT-SPOTS επί ελληνικού εδάφους και εντός της Ε.Ε., όπου παραβιάζονται τα δικαιώματα των γυναικών παράφορα, λόγω της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής κουλτούρας που κυριαρχεί και συγκαλύπτεται, με επιθέσεις βίας και κακοποίησης σωματικής και σεξουαλικής τόσο κατά των γυναικών όσο και κατά των ανήλικων παιδιών.
Σοφία Μαξούρη
Γραμματεία Γυναικών
ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη