Γλυκά
Τιραμισού
- 200 γρ. σαβαγιάρ
- 3 αυγά χωριστά κρόκους – ασπράδια σε μαρέγκα
- 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 4 κουταλιές ζάχαρη χτυπημένη με τους κρόκους
- 1 φλυτζανάκι καφέ εσπρέσσο
- μισό φλυτζανάκι κονιάκ
- κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Περνάμε γρήγορα τα σαβαγιάρ από το μίγμα καφέ και κονιάκ και φτιάχνουμε τη βάση σε μικρά μπολάκια (περίπου οκτώ), μεγαλύτερα πιατάκια, πιατελίτσες ή όπου αλλού μας αρέσει.
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να θέλουμε να βάλουμε το δάχτυλο για επαναλαμβανόμενη δοκιμή.
- Προσθέτουμε το τυρί και στο τέλος πολύ απαλά τα ασπράδια μαρέγκα.
- Έτοιμο για γέμισμα και από πάνω μια καλή στρώση κακάο.
- Στο ψυγείο και σερβίρεται με το απογευματινό αντίστοιχο ιταλικό καφεδάκι.