Σπανακόρυζο
Υλικά για 6 άτομα:
1 κιλό σπανάκι κομμένο
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
1 ματσάκι άνηθο ψιλ/νο
1 φλ. ρύζι
χυμό 2 λεμονιών
3 ποτήρια νερό ζεστό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι να ξανθύνει. Προσθέτουμε άνηθο και σπανάκι και τα αχνίζουμε
Ρίχνουμε το νερό και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπίπερο.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του
Σερβίρεται με χυμό λεμονιού